Afbeelding
Pixabay

Burgemeester sluit pand in Sliedrecht maar laat nieuwe bewoners niet in kou staan

15 maart 2023 om 21:13 Misdaad

SLIEDRECHT Burgemeester Jan de Vries heeft aan Baanhoek 18 een woning gesloten na een overtreding van de Opiumwet.In het pand werd een wietkwekerij gevonden en de kersverse bewoners, die niets met de kwekerij te maken hebben, staan nu op straat. Als het aan De Vries ligt niet voor lang. ,,We zullen voor de nieuwe bewoners eventueel een passende oplossing zoeken.”

De Vries legt uit: ,,De woning is gesloten na overtreding van de Opiumwet. De wet is niet bedoeld om de eigenaar of bewoners van het pand die betrokken waren bij de drugshandel te straffen. De maatregel is gericht op het pand en op het tegengaan van overlast in de buurt door de toeloop van publiek uit het criminele milieu. Met de sluiting wil ik herhaling van de handel in drugs in- of vanuit het pand voorkomen, de bekendheid van het pand als drugspand in het criminele circuit wegnemen en het signaal afgeven dat de overheid optreedt tegen drugscriminaliteit. Naast deze bestuurlijke interventie vindt ook nog een strafrechtelijk traject plaats richting de verdachte(n).”

Hij benadrukt de zorgvuldige procedure die vooraf gaat aan een sluiting van een pand voorafgaat. ,,Het voornemen tot sluiting wordt schriftelijk kenbaar gemaakt bij de eigenaar van het pand, of belanghebbenden. Hierbij wordt de eigenaar de mogelijkheid geboden een zienswijze te geven op het voornemen. Indien de verweerder dit wenst, gaan wij in gesprek met de eigenaar van het pand. In dit gesprek kan de zienswijze mondeling worden toegelicht. Voor de eigenaar van de woning is er na mijn besluit de gelegenheid om bezwaar te maken.” De Vries stelt dat ook bij de hennepkwekerij aan Baanhoek 18 die zorgvuldige procedure is gevolgd. ,,Ik heb verteld dat ik van plan was om de woning tijdelijk te sluiten. Ondanks dat heeft de eigenaar er na dit gesprek voor gekozen om in deze periode (met kennis van de op handen zijde sluiting) nieuwe bewoners op dit adres in te schrijven. Als deze mensen als gevolg van deze handelwijze van de eigenaar dakloos dreigen te worden, zullen wij naar een passende oplossing zoeken.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie