Afbeelding
Willem de Wolf

Vrouw (83) zwaargewond na aanrijding op de Rembrandtlaan

Ongeval

SLIEDRECHT Een 83-jarige vrouw uit Sliedrecht is zwaargewond geraakt bij een aanrijding op de Rembrandtlaan in haar woonplaats. De vrouw stak dinsdagmiddag 26 mei net voor het middaguur op haar elektrische fiets de Rembrandtlaan over ter hoogte van de Willem Kloosweg. Een 25-jarige automobiliste uit Sliedrecht kon de vrouw niet meer ontwijken, waarop een aanrijding volgde. De fietsster kwam eerst op de voorruit van de auto en vervolgens op straat terecht.


BOTBREUKEN Politie en ambulancedienst kwamen ter plaatse en hebben de vrouw na stabilisatie overgebracht naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Een politiewoordvoerder geeft aan dat de vrouw in ieder geval gewond was aan haar hand, familie van de vrouw laat weten dat de tachtiger meerdere botbreuken heeft opgelopen. De automobiliste kwam met de schrik vrij. De auto en fiets raakten beschadigd bij het ongeval. Verkeersongevallen analisten van de politie hebben een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Daaruit blijkt dat de automobiliste niet harder heeft gereden dan de toegestane snelheid.

ONGEVALLEN REMBRANDTLAAN Het is niet voor het eerst in korte tijd dat er op de Sliedrechtse Rembrandtlaan een ongeval plaatsvindt. Zo raakte op exact dezelfde plaats recent een scooterrijder ernstig gewond en hebben in 2019 ook meerdere ongevallen plaatsgevonden op de Rembrandtlaan. Het Kompas Sliedrecht heeft de politie gevraagd om cijfers van het aantal ongevallen op de Rembrandtlaan, echter kan de politie hier niet tussentijds in voorzien. Deze cijfers worden alleen jaarlijks op een vast moment verstrekt. Wel is bekend dat de Rembrandtlaan tot de top-3 van gevaarlijkste wegen in Sliedrecht behoort.

WERKZAAMHEDEN Mark Verheul, raadslid voor PRO Sliedrecht, uitte op Twitter zijn zorgen toen hij zag dat er opnieuw een ongeval had plaatsgevonden: "Hé Bah.. opnieuw een aanrijding met letsel in Sliedrecht. Nu weer op de Rembrandtlaan. Het is de laatste paar weken wel erg vaak raak. Begint zorgelijk te worden." Op dit moment worden aan drie kruisingen met de Rembrandtlaan, waaronder de kruising waar dinsdagochtend het ongeval gebeurde, aanpassingen gedaan om deze veiliger te maken. Ook de politie probeert te verkeersveiligheid in Sliedrecht te verhogen en was ten tijde van het ongeval bezig met een snelheidscontrole op de Deltalaan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie