Hennepplantjes, ter illustratie.
Hennepplantjes, ter illustratie. pixabay.com/7raysmarketing

Burgemeester De Vries sluit woning aan de Valkhof

Overig

SLIEDRECHT Burgemeester Jan de Vries heeft afgelopen week een woning gesloten aan de Valkhof in Sliedrecht vanwege het aantreffen van een hennepkwekerij. ,,Het is niet acceptabel dat onze inwoners in gevaar worden gebracht. In onze gemeente is eerlijk zaken doen een belangrijke waarde. Voor criminaliteit is hier geen plaats.”

De gemeente heeft in de woning aan de Valkhof een hennepkwekerij aangetroffen met 408 hennepplanten, tijdklokken, assimilatielampen, een afzuiginstallatie en er werd illegaal stroom afgenomen.

De woning is voor drie maanden gesloten. De eigenaar (Tablis wonen) kan volgens de beleidsregels vragen om halvering van de sluitingsperiode. Als dit verzoek voldoet aan de eisen waarmee de veiligheid van de omwonenden voorop staat, kan de burgemeester hier mee instemmen. De eigenaar van de woning wil de woning graag zo snel mogelijk verhuren in verband met de lange wachtlijsten voor woningzoekenden. 

NIET ACCEPTABEL Burgemeester maakt met de sluiting gebruik van zijn bevoegdheid in de Opiumwet. Dit geeft hem de mogelijkheid om een woning te sluiten op het moment dat daar een hennepkwekerij wordt aangetroffen. 

,,De sluiting is belangrijk voor het herstellen van de openbare orde. Een hennepkwekerij is niet alleen verboden, het levert ook gevaar op. Denk aan crimineel vermogen dat elders geïnvesteerd wordt, geweld en/of brandgevaar. Ik accepteer dit niet in onze gemeente, waar eerlijk zaken doen een belangrijke waarde is”, aldus Jan de Vries.

Om ervoor te zorgen dat criminaliteit geen voet aan de grond krijgt in Sliedrecht, zijn tips van inwoners welkom. ,,Ik roep alle Sliedrechters op om melding te maken als je iets ziet of hoort dat niet in de haak is”, spoort Jan de Vries aan. Melding maken kan bij de politie of via Meld Misdaad Anoniem.

advertentie
advertentie