Bij de woning waar de jongen dood werd gevonden, legden buurtbewoners bloemen
Bij de woning waar de jongen dood werd gevonden, legden buurtbewoners bloemen Hannie Visser-Kieboom

Moeder V. doodde 9-jarige zoon in Hardinxveld-Giessendam met slaappillen en kussen

20 januari 2024 om 09:52 Overig

HARDINXVELD-GIESSENDAM De 36 jarige moeder V. die begin oktober werd opgepakt als verdachte voor de dood van haar zoontje van 9 jaar werd vrijdagmorgen opgeroepen voor Dordste rechtbank voor de pro forma zitting. De zaak werd nog niet inhoudelijk behandeld, maar wel meldde de rechtbank de toedracht van het doden van de jongen.

De jongen werd op 7 oktober in de ochtend gevonden in de woning in de Prinses Marijkestraat in Boven-Hardinxveld. Hij bleek te zijn overleden en vrijwel direct na die ontdekking werd de moeder opgepakt. Ze woonde sinds een half jaar samen met haar zoon in Boven-Hardinxveld. Buurtbewoners waren geschokt door het misdrijf en de gemeente Hardinxveld-Giessendam hield diezelfde week een bijeenkomst voor hen, samen met burgemeester Dirk Heijkoop.

De vrouw (36) uit Hardinxveld-Giessendam staat terecht omdat zij haar 9-jarige zoon tussen 5 en 7 oktober zou hebben omgebracht in haar woning aan de Prinses Marijkestraat. Ze zou de jongen eerst slaappillen hebben gegeven en daarna met een kussen hebben gesmoord. Dat is ten laste gelegd als moord. De verdachte zou werkzaam zijn geweest als basisschooljuf.

Hannie Visser-Kieboom

advertentie
advertentie