kantoor Prickwaert 196
kantoor Prickwaert 196 DMW AV

DMW AV bestaat 25 jaar

21 april 2021 om 11:24 Lokaal Deel je nieuws

Op 1 januari jl. bestond de Stichting Diaconaal Maatschappelijk Werk Alblasserwaard & Vijfheerenlanden (DMW AV) officieel 25 jaar.

Er was al besloten de jubileumviering uit te stellen tot april, maar helaas kan ook nu dit jubileum niet uitgebreid worden gevierd.Toch zal het niet helemaal onopgemerkt voorbijgaan.

DMW AV is een samenwerkingsverband van 36 kerkelijke gemeenten in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Het richt zich op het verlenen van psychosociale hulp en ondersteuning voor mensen met zorgen en problemen. Dit werk wordt vanuit DMW AV verricht door professionele hulpverleners van Stichting Schuilplaats en ook deze samenwerking tussen beide stichtingen bestaat dus eveneens 25 jaar.

De medewerkers van Stichting Schuilplaats zetten hun vakkennis en deskundigheid in om cliënten te begeleiden en hen te helpen een nieuw perspectief te zien. Die begeleiding en hulp kan bestaan uit persoonlijke gesprekken, maar ook uit het geven van cursussen en/of groepsgesprekken.Bovendien nemen zij deel in de diverse Sociale Teams van de betrokken gemeenten in de regio.

DMW AV biedt identiteitsgebonden zorg vanuit de diaconale opdracht van de aangesloten kerken. De ondersteuning  en begeleiding geldt echter voor iedereen die zorgen heeft en hulp nodig heeft. Het omzien naar de naaste, juist ook in moeilijke omstandigheden, is een opdracht voor de kerk.

Sinds 2000 heeft de stichting een eigen gebouw aan de Prickwaert 196 in Sliedrecht. Van daaruit wordt gewerkt en daar worden cliënten ontvangen; soms kan ook voor thuisbezoek worden gekozen.

Financiëel wordt het werk gedragen door de kerken en door subsidies van de burgerlijke gemeenten.Voor cliënten is de hulp kosteloos, wel wordt voor cursussen een kleine financiële bijdrage gevraagd.

Er mag met grote dankbaarheid teruggezien worden op wat in deze periode bereikt kon worden. Het bestuur spreekt zijn diepe dankbaarheid en verwondering uit aan God de Heere, Die in de afgelopen 25 jaar de mogelijkheden en middelen heeft willen schenken om het maatschappelijk werk in onze regio uit te kunnen voeren.

Ter gelegenheid van dit jubileum is een boekje verschenen waarin het ontstaan en de uitbouw van de activiteiten binnen DMW AV te lezen is. Bovendien is een nieuwe website www.dmv-av.nl gepresenteerd waarop het vernieuwde logo en de toegang tot social media zijn aangebracht.

Wat de toekomst betreft hoopt de stichting nog voor veel hulpvragers tot zegen te mogen zijn.

advertentie
advertentie