Ronella en Diana (r) de actievelingen voor de winterfair in Oude uitbreiding-oost.
Ronella en Diana (r) de actievelingen voor de winterfair in Oude uitbreiding-oost. Jan Wieman

Winterfair in Oude uitbreiding-oost

20 november 2019 om 10:57 Activiteiten

SLIEDRECHT Voor de achtste keer wordt vrijdagavond van 18.00 - 21.00 uur de Winterfair out of the door in de Oude uitbreiding-oost gehouden. In vijf straten zullen kramen in voortuinen, parkeervakken en schuren staan waarin bewoners en andere verkopers de meest uiteenlopende spulletjes aan de man brengen.

De organisatoren van dit festijn, Ronella Aantjes en Diana Baan, zijn al weken bezig geweest om dit festijn te organiseren. Er zijn drukproeven gemaakt, flyers verspreid, vergunningen aangevraagd, posters ontworpen, en de elektronica draaide op volle toeren. Nu kan het feest beginnen. ,,We hebben 70 inschrijvingen voor de kramen, dus het wordt weer gezellig druk, er was zelfs een aanvraag uit België", vertelt Ronella. Buurtgenoten kijken er ook naar uit vertellen ze. ,,We zijn er die hele dag al mee bezig, we richten de kraam in, kijken bij elkaar wat er aangeboden wordt en drinken samen koffie, het is echt goed voor de saamhorigheid in de buurt."

De kramen staan in de Oranjestraat, Johan Kraayeveldstraat, het Burgemeester Drijberplein, Hugo de Grootstraat en Piet Heinstraat. In de kramen zal weer van alles te koop zijn: brocante, zelfgemaakte spullen, speelgoed, zelfgemaakte jams, spullen uit de schuur of kelder die eens opgeruimd werd, creatieve uitingen, sportspullen. Het aanbod zal heel divers en uitbundig zijn, misschien een beetje te vergelijken met de kleedjesverkoop op Koningsdag. Ook niet onbelangrijk is dat er door kinderen in het midden van de fair gratis een portie poffertjes gesmikkeld kan worden.

,,Op het laatste moment is er ook vergunning gekregen om een vuurtje te stoken zodat mensen zich op een aantal plaatsen even kunnen warmen en waar tegen betaling iets te eten en drinken is", vertelt Diana. De buurtgenoten zien meteen weer mogelijkheden om de kinderen marshmallows te laten verwarmen op die plekken. Eén van hen zegt: ,,Ik kijk er nu al naar uit, zo gezellig vind ik dit." De bij het interview aanwezige tieners zien steeds meer redenen om het opblijven op de vrijdagavond steeds verder op te rekken. Zij gaan in ieder geval zwerven over de fair zeggen ze. Alle kramen zullen die avond extra sfeervol verlicht zijn zodat het en gezellig is maar de spullen ook goed zichtbaar zijn.

De volgende dag zijn alle straten weer opgeruimd en kan iedereen weer gewoon zijn of haar parkeerplaats innemen. Voor deze ene dag zal er even ruimte gemaakt moeten worden. Maar daar wordt door iedereen aan mee gewerkt. De straten zijn afgezet met dranghekken en er hangen witte borden aan de hekken met de tekst Winterfair out of the door. De wijk blijft open voor verkeer. Bezoekers van de fair wordt aangeraden om te parkeren bij de Stoep, de brandweerkazerne of bij de haven. Nog beter is om op de fiets te komen.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie