Afbeelding
gemeente Sliedrecht

Bijeenkomst voor nieuwe inwoners druk bezocht

10 november 2019 om 12:56 Maatschappelijk

SLIEDRECHT Het college van B&W van Sliedrecht heeft zaterdagmorgen kennisgemaakt met een kleine honderd nieuwe inwoners. Dat gebeurde op een bijeenkomst in het Nationaal Baggermuseum.

In de periode van 1 september 2018 tot en met 31 augustus 2019 heeft Sliedrecht er 535 nieuwe inwoners bijgekregen. Het gaat dan om inwoners die voor het eerst in de gemeente zijn komen wonen. Zij zijn allemaal per post uitgenodigd voor de bijeenkomst

De opkomst was groot: een kleine honderd mensen kwamen vanmorgen naar het Nationaal Baggermuseum. Daar zijn ze ontvangen met koffie, thee, limonade en baggerkoekjes. Vervolgens hebben de burgemeester en de wethouders van Sliedrecht zich kort voorgesteld en hebben ze verteld hoe ze zich voor Sliedrecht inzetten.

Vrijwilligers van het Nationaal Baggermuseum hebben de nieuwe inwoners een rondleiding gegeven om ze kennis te laten maken met roemrijke historie van het Baggerdorp. De bijeenkomst is afgesloten met een drankje en een broodje. Bij vertrek hebben alle nieuwe inwoners een tas met een introductiepakket gekregen.

De gemeente Sliedrecht bedankt het Nationaal Baggermuseum voor de gastvrijheid en de vrijwilligers voor hun inzet. Het is de bedoeling dat er volgend jaar weer een bijeenkomst voor nieuwe inwoners wordt gehouden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie