Berg & Ko.
Berg & Ko. José Kraaijeveld

Top 100 wederom een groot feest

18 december 2019 om 10:27 Activiteiten

SLIEDRECHT Afgelopen vrijdag was de derde editie van MerweRTV's Top 100 aller tijden, gepresenteerd door ShockCafé-team Berg en Ko, bestaande uit Gert-Jan Bergwerf en Remko van Voorst. Om twee uur 's middags werd afgetrapt met het laagste nummer en rond één uur 's nachts werd de nummer één van de lijst bekend gemaakt.
Al in januari waren de voorbereidingen voor deze marathonuitzending begonnen, na de successen van de eerste twee edities waarop ontzettend veel positieve reacties op het radio-, TV- en Internetprogramma van MerweRTV waren binnengekomen. Dit bleek ook uit het aantal inzendingen. Maar liefst 562 mensen hadden de moeite genomen om hun Top 5 door te geven. Lijstjes uit binnen- en buitenland, maar ook diverse prominente DJ's uit ons eigen land stuurden hun persoonlijke Top 5 in. De Sliedrechtse burgemeester Bram van Hemmen stemde deze editie ook weer. Enkele van zijn favorieten haalden ook de uiteindelijke lijst. Aan het begin van het programma kwam hij nog even persoonlijk langs in de studio en zag en hoorde dat het goed was!
Een verrassingsact vond ook weer plaats: Crockett and the Free Candle brachten een ode aan de Top 100. Michel Kroon en Mark Kwakernaat speelden LIVE in de studio 6 nummers en een toegift. Hierdoor werd de geplande eindtijd van middernacht niet gehaald, maar niemand maalde daarom. De vele aanwezigen in de studio niet, maar ook het kijkend en luisterend publiek gezien de reacties die ook op dat moment nog binnenkwamen! Op deze manier werd de Top 100 dus een 107 nummers en bijna elf uur durend programma. Nieuw dit jaar was dat er een tekst naar de studio gestuurd kon worden, die vervolgens onder in beeld meeliep. En aan het einde van het programma draaide er een fraaie aftiteling door het beeld!
Nadat vorig jaar Queen met Bohemian Rhapsody de lijst aanvoerde, ging ditmaal de eer naar Guns 'n Roses met het nummer November Rain. Het aantal mensen dat op deze plaat stemde, besloeg bijna het gehele computerscherm waarvan Gert-Jan en Remko gedurende de hele uitzending gebruik maakten. Op de achtergrond werd door diverse enthousiaste radio (en TV) makers keihard gewerkt om de uitzending tot stand te laten komen. Zelfs vanop afstand werd er mee geregisseerd.
Een mooi voornemen voor het nieuwe jaar is dat er een vierde editie van deze Top 100 gaat komen.

Productieteam Top 100 2019.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie