Afbeelding
Samen voor Sliedrecht

Caitlin wint tekenwedstrijd Donkere Dagen Offensief

18 november 2019 om 13:31 Mensen

SLIEDRECHT Caitlin van de Roald Dahlschool is winnaar van de tekenwedstrijd rond het Donkere Dagen Offensief. Daarmee begon de eerste schooldag van de week goed voor Caitlin. De tekening staat op een flyer, waarmee gemeente en politie mensen alert maken op verdachte situaties in de donkere dagen.

Caitlin was nog maar net in de klas toen de deur open ging en burgemeester Bram van Hemmen en wijkagent Robert Jan binnenstapten. Uit handen van de burgemeester ontving ze een boekenbon.

DONKERE DAGEN OFFENSIEF Als de dagen korter worden, neemt het aantal inbraken toe. Daarom voeren de gemeente Sliedrecht en de politie in het najaar het Donkere Dagen Offensief. Onderdeel hiervan is een tekenwedstrijd voor de basisscholen in Sliedrecht. Caitlin heeft hier samen met haar klas en nog ongeveer 120 andere kinderen aan meegedaan. De keuze voor een winnaar was dit jaar moeilijk vanwege de grote hoeveelheid inzendingen. De jury koos uiteindelijk de tekening van Caitlin als beste uit. In zijn korte toespraak vertelde de burgemeester waarom: ,,Haar tekening is heel treffend en geeft goed de boodschap weer van het Donkere Dagen Offensief 2019-2020. Het is een heel knappe tekening voor groep 5!"

SITUATIE VERDACHT! AAN 112 GEDACHT? Het Donkere Dagen Offensief staat dit jaar in het teken van bewustwording over het bellen van 112. Dat mag namelijk ook als je een verdachte situatie ziet die je niet vertrouwt. Bijvoorbeeld als onbekenden door de straat lopen en aan portieren van auto's of deuren van woningen voelen. Als 112 eerder wordt gebeld, kan de politie meer mensen op heterdaad betrappen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie