Jeugdgemeenteraad
Jeugdgemeenteraad Richard van Hoek Fotografie

Nieuwe kinderraad Sliedrecht is aan de slag

Politiek

SLIEDRECHT Burgemeester Bram van Hemmen installeerde woensdagmiddag in het raadhuis de kinderraad van Sliedrecht. Dit jaar hadden zich 17 kinderen uit groep 7 en 8 van acht basisscholen in Sliedrecht aangemeld.

De kinderen krijgen begeleiding van vijf buddy's. Dat zijn dit jaar de raadsleden Hetty Advokaat (PRO Sliedrecht), Gerrit Venis (PRO Sliedrecht), Mark Verheul (PRO Sliedrecht), Johan Oostrom (SGP-ChristenUnie) Frank Dunsbergen (CDA). De begeleiders Michael Groen en Jordi Melkert van de Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS) zijn ook nauw betrokken bij de kinderraad.

De kinderraad vergadert op dezelfde manier als de echte gemeenteraad. Burgemeester Bram van Hemmen is voorzitter. De kinderraad komt in 2019 en 2020 acht keer bij elkaar. Zij krijgen de opdracht om mee te denken over een mooi project in Sliedrecht.

Kinderen en jongeren hebben een eigen verfrissende blik op zaken. Het is belangrijk om met kinderen te praten over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn. Via de kinderraad kunnen leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisschool kennismaken met politiek.

De kinderraad leert kinderen hoe een democratie werkt, hoe de gemeenteraad functioneert en hoe zij als (jonge) inwoners invloed kunnen uitoefenen op het gemeentebestuur. De gemeente Sliedrecht heeft daarom sinds december 2016 een kinderraad.

Afbeelding
advertentie
advertentie