Afbeelding
www.zhzactueel.nl

Luisterend oor belangrijk na schietpartij

24 oktober 2019 om 09:38 Maatschappelijk

SLIEDRECHT Naar aanleiding van de schietpartij van zaterdagavond 19 oktober in Sliedrecht zijn deze week twee inloopbijeenkomsten georganiseerd op initiatief van de gemeente.

door Kelly Petrie

Bewoners van de Sperwerflat en omwonenden hadden bericht ontvangen dat er in de kantine van SKC Merwede aan de Thorbeckelaan gelegenheid was om met elkaar in gesprek te gaan. Ook waren er medewerkers van de politie, brandweer, Tablis wonen, en natuurlijk burgemeester Bam van Hemmen aanwezig.

Zowel dinsdagavond als woensdagochtend werd goed gebruik gemaakt van deze bijeenkomsten. Niet bedoeld voor geroddel of om veel wijzer te worden over de achtergrond van de zaak. Het onderzoek is nog in volle gang. Wel, en misschien nog belangrijker, om in de behoefte te voorzien van een luisterend oor. De vraag van burgemeester Bram van Hemmen was dan ook vooral: ,,Kan ik iets voor u doen?'"Het antwoord daarop was dat het al heel belangrijk is dat er geluisterd wordt.

De sfeer onder de bewoners zelf was nog steeds geschrokken, maar nuchter. ,,We zijn wel wat gewend. Vooral rond deze tijd wordt er al regelmatig wat vuurwerk afgestoken. Nadat er al vrij snel hulpdiensten zoals politie en ambulance arriveerden, werden we pas alert", aldus een groepje bewoners van de Sperwerflat.

Mochten er nog steeds vragen zijn of behoefte aan een luisterend oor: ook de wijkagenten houden donderdag (18.00 tot 21.00 uur) een extra spreekuur.

Profielfoto Louis van Oort

Louis van Oort

advertentie
advertentie