Afbeelding
gereformeerde kerk

Vriendendienst in Gereformeerde Kerk

7 februari 2020 om 20:56 Activiteiten

SLIEDRECHT Zondag 9 februari vindt in de Gereformeerde Kerk (Middeldiepstraat 6) om 18.00 uur een zogenoemde Vriendendienst plaats. Een Vriendendienst is een eigentijdse en toegankelijke viering.
In deze dienst staat het thema Burn-out centraal. Iedereen kent wel iemand die te maken heeft (gehad) met een burn-out of misschien daar zelf ervaring mee. Opmerkelijk is dat tegenwoordig juist tieners en twintigers in toenemende mate last hebben van stress en de bijbehorende druk. "Hoe voorkom je dat je vastloopt" of "Hoe kom je weer op het juiste spoor als je bent vastgelopen?"

Over deze vragen gaat het in deze Vriendendienst. De muziek wordt verzorgd door een jongerenband en pianist Robert van Eijl. Anouschka vertelt over haar burn-out-ervaringen en ds. Alexander Veerman zal over het thema een Tedtalk houden (een korte aansprekende toespraak). Tijdens de heilige chaos is er gelegenheid om op verschillende manieren gedachten, situaties en personen in Gods licht te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld door een kaarsje aan te steken, een voorbede te schrijven of een steen bij het kruis te leggen.

Deze Vriendendienst maakt deel uit van een drieluik: er volgen later in het jaar nog Vriendendiensten over Depressie en over Eetstoornissen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie