Links Susanne en rechts Michelle.
Links Susanne en rechts Michelle. Privé

Susanne en Michelle willen Sliedrecht op de kaart zetten

6 augustus 2021 om 07:34 Activiteiten

SLIEDRECHT Schoonzussen Susanne (35) en Michelle (27) uit Sliedrecht zijn een maand geleden op Instagram de pagina ‘Pip en Pia’ begonnen. Hierop is een overzicht te vinden van onder meer activiteiten en uitjes in Sliedrecht.


door Eline Lohman

,,We willen Sliedrecht weer op de kaart zetten.” Dat is het eerste dat Susanne en Michelle vertellen over hun initiatief. Samen hebben zij acht kinderen en toen Susanne niet al te lang geleden weer in Sliedrecht kwam wonen, ontstond bij beide schoonzussen de vraag: ‘wat zullen we eens gaan doen in Sliedrecht?’. 

Susanne: ,,Er is veel te doen voor kleinere kinderen, je moet het alleen weten te vinden. Je moet al die sociale media en websites van organisaties bijhouden… De een plaatst een activiteit of uitje alleen op de website, de ander weer alleen op bijvoorbeeld Facebook. Wij besloten een pagina te beginnen met een overzicht van activiteiten binnen Sliedrecht en uitjes in de omgeving Drechtsteden. Vooral nu in de vakantie is het leuk om iets verder buiten de deur te gaan om iets leuks te ondernemen.” 

Mensen doen echt wat met onze tips

En dat slaat enorm aan, zegt Michelle. ,,Mensen vinden het fijn dat er een soort verzamelpunt is van activiteiten in en om Sliedrecht. We zijn een maand geleden begonnen en het gaat enorm hard - we hebben al meer dan 1.000 volgers! We krijgen zoveel mooie reacties. Mensen doen echt wat met onze tips. Dat vinden we het belangrijkste: niet het aantal volgers, maar dat we volgers inspireren, dat mensen er iets mee doen en op pad gaan. Of we veel tijd kwijt zijn aan onze pagina? We zijn er elke dag wel mee bezig. Onwijs leuk om te doen! Het inspireert ons ook weer, bijvoorbeeld wanneer we tips krijgen van volgers.” 

MOGELIJKHEDEN Susanne: ,,Er is heel veel te doen in Sliedrecht, voor jong en oud. Het is echt een dorp dat in mogelijkheden denkt. Van voorlezen in de bibliotheek tot en met buitenspeeldagen of activiteiten op de Kerkbuurt - voor iedereen is er wel iets te doen. Hoe meer mensen er meedoe met een activiteit, hoe leuker. En je komt nog eens op nieuwe plekken. Wij ook. Ik woon al bijna mijn hele leven in Sliedrecht, maar heb pas recent ontdekt hoe leuk het Baggermuseum is voor kinderen. Ik heb zelf een dochtertje met het Syndroom van Down en merk juist door de pagina dat een beperking geen belemmering hoeft te zijn. Door te denken in mogelijkheden, kan ik ook met haar allerlei geweldige uitstapjes maken in Sliedrecht en omgeving.” 

De dames vinden het belangrijk om allerlei soorten activiteiten en uitjes te laten zien aan mensen. Dus ook de wat betaalbare, benadrukt Michelle. ,,Zodat het voor iedereen goed te doen is. Wij proberen de uitjes ook allemaal zelf te doen, zodat we weten waar we het over hebben. Mooi, want zo hebben we nog meer momenten samen met onze kinderen. Daar doen we het ook voor, deze pagina: om de ouderbetrokkenheid te vergroten. Samen een activiteit of uitje doen met je kind, zorgt voor een nog betere band.” 

PIPENPIA De Instagram-pagina van Susanne en Michelle is te vinden onder de naam ‘Pipenpia’; de naam is geïnspireerd op de twee jongste dochtertjes van de dames, Pippi en Sophia. Elke week wordt er een agenda geplaatst met activiteiten in Sliedrecht. Mensen kunnen de pagina volgen en zo op de hoogte blijven van activiteiten en uitjes in Sliedrecht en omgeving.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie