Afbeelding
Cluedo Sliedrecht

Levend Cluedo junior start in Sliedrecht

Activiteiten

SLIEDRECHT Vanaf woensdag 8 tot en met woensdag 22 december verandert Sliedrecht opnieuw in een levensgroot bordspel, maar nu speciaal voor kinderen tot en met 12 jaar. De organisatie – bestaande uit René Serno (van Samen voor Sliedrecht) en Maria Stam (raadslid bij PRO Sliedrecht) houdt voor de tweede keer een Levend Cluedo.


In februari dit jaar werd het spel al voor alle leeftijden georganiseerd (toen nog met medewerking van Alfons van Zanten, die het stokje graag overdraagt aan de twee overgebleven organisatoren).
In de vorige editie moesten speurders uit en door heel Sliedrecht op zoek naar de ontvoerder van de nieuwe burgemeester. 350 mensen speelden toen mee, verdeeld over 102 teams.

René vertelt: ,,Eigenlijk was het de bedoeling dat het een éénmalig iets zou zijn, maar zowel de spelers als wij zelf hadden er zoveel plezier in, dat we al snel speelden met het idee om het spel volgend jaar februari nog een keer te organiseren.” Maria vult aan: ,,René en ik kwamen bij elkaar om ideeën te bespreken en voor we het wisten hadden we twee nieuwe spellen bedacht. Eén voor de kinderen en dat vindt plaats tussen Sinterklaas en Kerst en opnieuw een versie voor alle leeftijden in februari 2022.”

Als acteurs voor de Junior-versie heeft de organisatie opnieuw een aantal enthousiaste bekende Sliedrechters weten te strikken. Vanaf maandag 15 tot en met zondag 28 november kunnen Sliedrechtse kinderen tot en met 12 jaar zich inschrijven om het spel te spelen.

Om te spelen is toegang tot Facebook nodig, omdat daar een aantal van de hints op geplaatst worden. Deelname is gratis. Deelnemers kunnen alleen meespelen, of in een team. Uiteraard zijn er prijzen te winnen: uit alle teams die het juiste antwoord insturen, wordt één team geloot die een speciale Kinder High Tea voor 6 personen (t/m 12 jaar) wint bij Lunchroom Tikkie Bijzonder. Ook komt er een opdracht waarmee een originaliteitsprijs te winnen is. Beide prijzen wordt beschikbaar gesteld door Samen Voor Sliedrecht.

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op de Facebookpagina Cluedo-Sliedrecht of een mail sturen naar cluedo-sliedrecht@hotmail.com.

advertentie
advertentie