Stefan Francke verzorgt, net als in 2019, de afsluitende dienst van het Baggerfestival 2023.
Stefan Francke verzorgt, net als in 2019, de afsluitende dienst van het Baggerfestival 2023. Baggerfestival

‘Baggerdominee’ Stefan Francke verzorgt afsluiting Baggerfestival

5 juni 2023 om 11:18 Activiteiten

SLIEDRECHT Ook dit jaar wordt het Baggerfestival weer afgesloten met een openluchtsamenkomst op het Langeveldplein. De dienst, op zondag 25 juni vanaf 14:00 uur, staat onder leiding van de bekende waterbouwpastor of baggerdominee, ds. Stefan Francke, die verbonden is aan het baggerpastoraat en die zeer regelmatig grote baggerwerken ‘all over the world’ bezoekt. 

,,Tijdens het Baggerfestival willen we zo veel mogelijk aspecten van het Sliedrechtse leven de revue laten passeren. Het geestelijke leven is daar zeker een belangrijk onderdeel van”, aldus Adrie Stuij, voorzitter van het Baggerfestival. ,,We zijn erg blij dat dominee Stefan Francke de dienst weer op zich wil nemen.” De samenkomst wordt georganiseerd door de geloofsgemeenschap LEEF!, de Gereformeerde Kerk, de Hervormde Gemeente, de Nederlandse Gereformeerde Kerk en de Rooms-Katholieke Kerk. 

In de dienst, met als thema ‘Welkom Thuis’, staat het verhaal van de ‘verloren zoon’ centraal. Dit wordt in een Passion-achtige setting gebracht met muzikale ondersteuning van een speciaal samengestelde gelegenheidsband. Er wordt een programma uitgereikt. Als de weersomstandigheden slecht zijn, wordt de dienst in de Gereformeerde Kerk aan de Middeldiepstraat gehouden.  

Het Baggerfestival is een tweejaarlijks evenement in de bakermat van de baggerindustrie: Sliedrecht. De baggerij, waterbouw en andere maritieme sectoren nemen dan ook een centrale plek in. Vanzelfsprekend is iedereen welkom, maar is het in de eerste plaats een festival voor en door Sliedrechters, waar het Sliedrechtse bedrijfsleven, winkeliers, horeca, sportverenigingen, kerken, muzikanten, het Baggermuseum en de gemeente allemaal hun rol in spelen. Van 22 tot en met 25 juni vindt de veertiende editie van het Baggerfestival in Sliedrecht plaats: Baggerfestival.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie