De nieuwe opdracht van Albert de Coster.
De nieuwe opdracht van Albert de Coster. Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (146)

24 november 2023 om 08:25 Activiteiten

SLIEDRECHT Was u er donderdagavond 16 november ook? Ik heb het over het Slierechse Aevendjie van de Historische Vereniging. Zo’n 140 dorpsgenoten waren er op af gekomen. Ze hoopten een avondje vermaakt te worden met Sliedrechtse zaken. Op de vraag of ik er (incognito) zelf was, laat ik jullie even in het ongewisse.

door Albert de Coster

Voor de pauze werd ons dorp vanuit de lucht bekeken. De beelden, gemaakt door een drone, waren door Hans Romijn aangeleverd. Hans groeide op aan de Kerkbuurt. Zijn vader was eigenaar van drukkerij Romijn en die zat vroeger onderaan de dijk tegenover waar zich nu het Kruidvat bevindt.

Een tijdje geleden was ik gevraagd of ik afbeeldingen kon aanleveren voor het Slierechse Aevendjie. Van zo’n een vraag werd ik echt blij. Ik heb in overleg met de voorzitter in Powerpoint een quiz met meerkeuzevragen gemaakt van zo’n 25 objecten in ons dorp.

Dan denk je dat de voornamelijk wat oudere garde wel iets weet te vinden hun dorp waar ze soms al 75 jaar wonen. Nou, dat viel dus wel wat tegen. Ik denk zo maar dat ze een ‘ziende blind’ zijn.

Tsjonge jonge, zelfs vragen die onlangs in deze krant hadden gestaan wisten ze niet. Natuurlijk had ik dat al voorzien. Want aan het einde van de quiz waar 27 punten te verdienen waren, raadde ik de mensen die onder de 20 punten uitkwamen aan dat ze eens vaker mijn rubriek moesten lezen en in ons dorp op stap te gaan. Ik ben benieuwd of de komende tijd nieuwe deelnemers komen.

En dan nu de foto van vorige week. De bewoner van het huis aan Stormrand 25 vond de zijmuur aan zijn huis vast erg saai. Hij heeft 5 identieke ijzeren ornamenten opgehangen en zo wist hij het met minimale middelen op te vrolijken. Daar word ik nu vrolijk van; dat verdient navolging.

Bij de nieuwe opdracht zal ik jullie een duwtje in de rug geven. Want het is anders echt zoeken naar een speld in een hooiberg. De woning waar deze fraaie versierde regenton, melkbus en klompen te vinden zijn ligt aan een singel in de Oostwijk.

Nu hoop ik natuurlijk niet dat de bewoners de boel hebben verplaatst. Als u weet waar de nieuwe foto is genomen stuur dan een bericht naar zoekfotosliedrecht@gmail.com. Laat ook even weten of u op het Slierechse Aevendjie aanwezig was.

De oude opdracht van Albert de Coster.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie