De oude opdracht van Albert de Coster.
De oude opdracht van Albert de Coster. Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (122)

9 juni 2023 om 16:22 Activiteiten

SLIEDRECHT ‘Ja, ik weet waar die bank te vinden is.’ Dit was een opmerking die regelmatig te lezen was in de mails die ik in groten getale binnenkreeg.

door Albert de Coster

Een vaste inzender berichtte me zelfs het volgende: ‘Albert, je zoekplaatje was deze eigenlijk veel te makkelijk; ik fietste er gelijk naartoe en heb naast Bellevue op de gevraagde bank lekker een tijdje in het zonnetje naar het traag voortkabbelende water zitten kijken.’

Ik heb deze inzender en nog een paar anderen erop gewezen dat ze toch echt op de verkeerde bank zaten. Dus heb ik ze maar een extra tip gegeven.

Uiteindelijk kwamen vrijwel alle inzenders - sommigen hebben veel fietskilometers gemaakt - tot de slotsom dat de gevraagde bank op de Oude Uitbreiding aan het Julianaplein te vinden was.

Er was dus verwarring over de twee mozaïekbanken die ons dorp rijk is. De bank aan de Singel, die ooit aan het begin van de Kerkbuurt stond, is geschonken door Gort Modern Wonen en draagt de naam ‘Bram’. Het ontwerp van het mozaïek is bedacht door Gert de Winter. Deze bank werd door Gort aan ons dorp geschonken omdat er vijf Gort-generaties (1845-2014) hier meubels aan de man brachten.

De door mij in deze rubriek gebruikte bank is in 2015 geschonken door Tablis Wonen & VORM Ontwikkeling Papendrecht. Dit als herinnering aan de sloop en opbouw van de wijk tussen 2010-2015. Atelier Hodeka en de ASVZ hebben het ontworpen en gefabriceerd. En op de zitting van de bank staat een term die we maar eens in onze oren moeten knopen: ‘Goed voor mekaar.’

Nu u dit weet, en ziet hoe leuk het is om zo’n bank te hebben of te ontwerpen wilt u vast weten waar je moet zijn om er een te bestellen. Neem contact op met Social Sofa uit Oisterwijk of Mozaïekbank.nl uit Tilburg. Bij Social Sofa krijgt u een compleet professioneel pakket met onder andere cursus en gereedschap voor de 1.600 kg zware bank. (ca € 3.600,-) Maar wil je een goedkopere en lichtere bank dan moet je bij Mozaïekbank.nl zijn. Voor een kleine € 1.000,- wordt de bank en steentjes bij thuis afgeleverd. En nu maar hopen dat er dorpsgenoten zijn die de gemeenschap een bank willen aanbieden. Er schijnt subsidie mogelijk te zijn.

De nieuwe opdracht is een gedenksteen, die ooit op 8 juni ingemetseld is. Als u hem weet te vinden kunt u een bericht sturen naar zoekfotosliedrecht@gmail.com.

De nieuwe opdracht van Albert de Coster en de oude (zie inzet).
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie