Afbeelding
Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (69)

Activiteiten

SLIEDRECHT Wat een leuke enthousiaste reactie kreeg ik deze keer binnen. De vrouw van een Dordtse hoefsmid in ruste, en sinds kort hier wonend, liet me weten dat ze het getoonde paard prachtig vindt. Ze staat regelmatig op de Kweldamweg bij de manege van Black Horses te genieten van het beeld met de twee paarden.

door Albert de Coster

En ze stuurde met de oplossing ook nog twee foto’s mee. Op die foto’s staan twee kunststukjes van haar man. Hij had van oude hoefijzers twee paarden gesmeed en de ene staat in Dordt bij manege De Randhoeve en de ander heeft zijn draai gevonden in Bleskensgraaf bij de Sliedrechtse loodgieter Simon. En ik wilde de lezers dit stukje vakwerk niet onthouden; vandaar dat het bij mijn zoekfoto is afgebeeld.

Heb ik inmiddels al twee beroepen genoemd die te maken hebben met een stukje vakmanschap, dan voeg ik het beroep van pannenkoekenbakker er als derde bij. Want de eigenaar van de manege - Jan Vink - was vroeger eigenaar van de Bioderij (nu Cérélia ) heeft een opmerkelijke carrièreswitch gemaakt.

De vraag is nu: Heeft hij het beeld van de Nederlands/Portugese kunstenares Doesjka Jaspers laten maken naar aanleiding van het logo van zijn manege of heeft het beeld hem op het idee gebracht om dit als logo te gebruiken. Misschien laat Jan het me nog weten.

Van het metalen paard gaan we naar een duo roestige mannen. Zo te zien gaan ze op reis. Maar waar ze naar toe gaan en waar hun reis begint is onduidelijk. Mijn vraag aan u is dus: wat weet u van dit beeld?

Ik had deze week ook voor een inkoppertje kunnen kiezen. Want er is een elegie (klaaggedicht) uitgebracht over de erbarmelijke toestand van de ‘Saxofonist’ bij het gebouw van Crescendo. Lees maar eens op de digitale editie van het Kompas of op hun Facebookpagina. Jits Bakker zou zich in zijn graf omdraaien als hij zou weten in welke deplorabele staat zijn creatie staat te saxofoneren.

Gelukkig hebben we een nieuwe wethouder die cultuur in zijn portefeuille heeft. Gaat Cees Paas zich nu hard maken om Sliedrecht weer net iets mooier te maken? Met dit duwtje in de rug weet hij vast wel vakmensen bij de gemeente op te sporen die het beeld en zijn sokkel kunnen opknappen en verplaatsen. Naar de oorspronkelijke locatie bij het gebouw ‘De Speler’ misschien?

Wie een oplossing instuurt krijgt altijd een extra tip. U kunt mij benaderen door naar zoekfotosliedrecht@gmail.com te mailen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie