De opdracht van Albert de Coster.
De opdracht van Albert de Coster. Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (33)

17 september 2021 om 08:44 Activiteiten

SLIEDRECHT Een berichtje uit Texel: ‘Hee, dat is ons beeldje dat in het Kompas staat!’ En dat vindt de fam. Van ‘t Hoff van het pand met huisnummer 23 aan de Singel best wel leuk. En uit de verdere mailwisseling laten ze weten dat mijn vermoeden klopte. De moeder kan haar kindje voorzien van een flinke plons water en zo wordt tevens de vijver gevuld. Helaas kwam deze melding binnen nadat ik mijn stukje voor vorige week had ingeleverd.

door Albert de Coster

De reactie van de bewoner van het huis waar de groene boom in een soort kerkraam te zien is kwam daarentegen heel snel binnen. En ook dat was weer een heel leuk positief bericht.

Edith schrijft dat ze de grote blinde muur van haar huis aan de Karekietstraat 11 (achter de tweede 5-hoogflat aan de Rembrandtlaan) niet mooi vond en het wilde versieren. Zo’n 15 jaar geleden is ze tegen dit mooie stukje gietijzer aangelopen.

Voordat ze het aan de kopse kant van haar gevel ophing heeft ze het ornament groen gespoten. En dat zorgt er voor dat het goed contrasteert tegen de gele bakstenen. Maar het ophangen was wel even een dingetje.

Edith wilde dat het van veraf te zien zou zijn, daarom moest het vrij hoog aan de muur hangen. Dus had ze inmiddels op de juiste hoogte twee stevige haken in de muur geschroefd, maar toen moest dat loodzware geval omhoog.

Nu is Edith iemand die dit soort ‘mannendingen’ liefst zelf doet. Maar dit keer ging het niet in haar eentje. Gelukkig wonen er fijne mensen in de buurt en kwam de overbuurman -vast zo’n sportschooltype- in beeld. Hij hielp met het omhoog takelen van het gietijzeren geval. Beter een goede buur dan een verre vriend luidt het spreekwoord. Dus is het fijn dat we in Sliedrecht elkaar willen en kunnen helpen.

Al slenterend door ons dorp kwam ik een apart pand tegen. Want de bewoner van deze woning op de Oude Uitbreiding lijkt wat te diep in het glaasje gekeken te hebben. Hij heeft zijn motorfiets op een wel heel rare plek geparkeerd. En bij het metselen van een pilaar bij de voordeur was hij mogelijk nog steeds wat draaierig.

Weet u de oplossing of heeft u interessante informatie over de foto, stuur uw antwoord naar zoekfotosliedrecht@gmail.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie