De opdracht van Albert de Coster.
De opdracht van Albert de Coster. Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (31)

3 september 2021 om 08:25 Column

SLIEDRECHT Ik heb mijn zondagse pak ergens achter uit de kast tevoorschijn gehaald. Ik draag het eigenlijk alleen bij bijzondere gelegenheden. En vanavond is er weer zo’n gebeurtenis. Ik moet gaan condoleren.

door Albert de Coster

De weduwe staat keurig vooraan in het rijtje van nabestaanden. En een beetje zenuwachtig loop ik op haar af en wil haar condoleren. En alsof het zo moest wezen: het gebruikelijke zachte geroezemoes verstomde op het moment dat ik haar de hand schud. Ik voel dat alle blikken van de aanwezigen op mij gericht zijn en ik wil het uitermate beleefd en respectvol zeggen. Maar het gaat fout: ‘Van harte ….. gefeliciteerd met het verlies van uw echtgenoot.’

Ik kon wel door de grond zakken. Wat een vreselijke fout. Ik zie de mensen elkaar aanstoten en hun blikken blijven me achtervolgen. Zonder koffie en cake haast ik me uit de bedompte ruimte en ik wil zo snel mogelijk weg.

U kent het misschien wel uit eigen ervaring. Een gebeurtenis die u het liefst ver weg in uw geheugen wil stoppen of het liefst helemaal wil vergeten. Ook bekende artiesten hebben dit en wat wil het geval. Er is een podcast gemaakt waarin zij over een optreden spreken uit het begin van hun loopbaan die ze het liefst zo snel wilden vergeten. En die podcast is vernoemd naar ons jongerencentrum Elektra.

Wouter Monden had daar ooit een rampzalig optreden. Het toen aanwezige Sliedrechtse publiek liet hem tijdens zijn optreden totaal links liggen en hij voelde zich na afloop doodongelukkig. Jaren later kwam hij op het idee om over die mislukte optredens een programma te maken.

Die podcast kreeg veel lovende kritieken en tal van bekende Nederlanders vertelden hierin over hun meest rampzalige optredens. Onlangs werd Sjaak Bral door de maker van de podcast in ons Elektra geïnterviewd. (Voor de oudere lezers: een podcast is een geluidsbestand dat je zelf kunt uitkiezen en vervolgens -mits je goed internet hebt- overal kunt beluisteren.) En zoekplaatje 30 is terug te vinden op de achtergevel van Elektra.

Het nieuwe zoekplaatje betreft een romantisch beeldje dat al jaren in de tuin bij deze woning terug te vinden is. Herkent u de locatie? Weet u de oplossing of informatie over de foto, stuur uw antwoord naar zoekfotosliedrecht@gmail.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie