De opdrachten van Albert de Coster.
De opdrachten van Albert de Coster. Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (32)

10 september 2021 om 08:23 Activiteiten

SLIEDRECHT Kent u al uw collega’s? Werkt u bij een groot bedrijf, dan is dat natuurlijk een utopie, maar ook als u werkzaam bent bij een wat kleinere onderneming, dan kan het zo maar gebeuren dat je niet op de hoogte bent wie er allemaal werken.

door Albert de Coster

Zo ken ik mijn collega’s bij het Kompas alleen maar van de fotootjes bij de artikelen. En nu blijken mijn collega Geert van Dijk en ik zomaar hetzelfde over ons baggerdorpje te denken.

In zijn column ‘Echt Slydregts’ van vorige week vertelde hij over zijn wandelingen. Zowel het landelijke Pieterpad als Sliedrechts leuke weggetjes liggen aan zijn voeten. Hij schrijft ook dat je overal tuinbezichtigingen te maken zijn.

Misschien voelt u zich wat opgelaten als u voor het raam van een doorzonwoning uitgebreid de nieuwe aanplant staat te bezichtigen. En stel je voor dat een potige bewoner met een grote mate van achterdocht denkt dat je binnen staat te gluren en hij komt dreigend op je af ……… oei, wat dan?

Geert heeft gelijk dat er zoveel moois en interessants te zien is. Nu ben ik iets minder geïnteresseerd in tuinen en juist meer in architectuur, ornamenten en beelden. Maar daar komen de interesse van Geert en mij bij elkaar.

In de foto bij zoekplaatje 31 liet ik een beeldje in een weelderig begroeide tuin zien waarbij een moederfiguur een emmertje water over een kindje heen giet. Helaas is het emmertje niet (meer) met stromend water gevuld. In mijn herinneringen was dat vroeger wel het geval. En dat romantische beeldje is aan de Singel te vinden bij nr. 23.

Loopt u dus binnenkort over de Adriaan Volkersingel; blijf gerust staan bij dit schattige tafereeltje. En komen de bewoners dan oververhit de voordeur uitstormen, dan moet u maar naar mijn column verwijzen.

De nieuwe opdracht is er weer een in de ‘geest’ van Geert. Loop eens door uw dorp in de Oostwijk en geniet van het mooie dat we elkaar te bieden hebben. Waar is dit en misschien wil de eigenaar mij meer over de achtergrond ervan vertellen?

Weet u de oplossing of heeft u interessante informatie over de foto, stuur uw antwoord naar zoekfotosliedrecht@gmail.com. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie