Afbeelding
Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (6)

10 maart 2021 om 08:57 Activiteiten

SLIEDRECHT De rasechte Sliedrechter pikt zo nu en dan even een Singeltje. Toen ik nog jong was deden wij dat vroeger altijd op zondagmiddag. Keer op keer probeerde ik mijn evenwicht te bewaren terwijl ik jongleerde op de muurtjes bij de huizen aan de Singel en in de Merwestraat. Mijn ouders keken altijd een beetje jaloers binnen bij de bewoners die aan de 'goudkust' van Sliedrecht woonden. Deze statige huizen waren vaak versierd met een zonnewijzer, een beeld in de tuin of een chique naam aan de gevel. Hadden ze dat gedaan om de wandelaars de ogen uit te steken of juist om de buren te laten weten dat het hun voor de wind ging? Ze lieten in ieder geval anderen delen in hun voorspoed. Hiervoor mijn welgemeende dank. Ik geniet er nog bijna dagelijks van.

door Albert de Coster

Maar de laatste jaren gebeurt er niet veel aan de Singel. Er verandert nauwelijks iets in de voortuinen. Maar ….. bij Bellevue staat sinds kort een nieuw beeldje. Het stelt een doorgesneden man voor, die afgebeeld wordt met slechts één been. En precies bij dat ene been van deze Merwegijzelaar lag dus onlangs een vrolijk beschilderd steentje. Wat een contrast! Waar het beeldhouwwerk verwijst naar het verleden, verwijst het keitje naar de toekomst.

Zoals ik in mijn eerste stukje schreef, wil ik u uit huis lokken om in deze coronatijd meer te gaan bewegen. Ga eens wandelen of fietsen en kijk eens goed rond in ons mooie dorp, want er is zoveel te zien. Trouwens, volgende week woensdag moet u toch even de deur uit: u gaat dan naar de stembus. En mijn volgende zoekplaatje heeft daar mee te maken. Niet dat er op mij gestemd kan worden. Ik houd mij verre van politiek, want zoals een Sliedrechtse visionair vroeger al zei: “Politiek is rotzooi.”

U gaat - net als ik - natuurlijk op 17 maart uw stem uitbrengen en dan kunt u door heel Sliedrecht dwalen om een geschikte stemlocatie te zoeken. Er zijn wel 13 verschillende adressen waar u terecht kunt. En daar moet u naast uw stem ook uw ogen goed de kost geven.

Weet u waar mijn foto genomen is en weet u er soms meer over te vertellen, dan hoor ik dat graag. Uw reactie wordt door mij altijd beantwoord en de informatie die u met mij deelt wordt anoniem verwerkt in mijn volgende stukje. Stuur uw opmerkingen maar door naar: zoekfotosliedrecht@gmail.com.

Afbeelding

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie