Afbeelding
Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (5)

5 maart 2021 om 08:18 Activiteiten

SLIEDRECHT Wat heb ik twee leuke avonden gehad nadat mijn vorige zoekplaatje geplaatst was. Als een echte Sherlock Holmes had ik me een tijdje in de buurt van de muziektent verdekt opgesteld. En jawel hoor, daar spotte ik al snel een paar  wandelaars. Sommige stonden met een verfrommeld krantenartikel in de hand. Zij vonden het antwoord op vraag waar de locatie van de buitenlamp was. En dat zij, ondanks dat de foto in de krant 90 graden gedraaid was, de woning hadden gevonden verdient een pluim. De ’s avonds brandende lamp is -met dank aan eigenaar Nautic Jobs- te vinden aan Dr Langeveldplein 7. 

door Albert de Coster

Ik vroeg ook nog of men herinneringen aan dit pand had. Nou, daar werd met angst over gesproken in diverse reacties. Want in vroeger tijden zat daar tandarts Sterkenburg. En zo te lezen in de reacties was de toenmalige tandheelkundige techniek nog niet echt gericht op pijnvrij behandelen. Eén inzender herinnerde zich de woensdagmiddagen waarop de massaal aanwezige ziekenfondspatienten in de veel te kleine wachtkamer zaten te bibberen. Het geluid van de boor en angstige stilte die daarop volgde ging door merg en been. De tandarts had een niet zo’n goede reputatie volgens de inzenders. Maar ik kreeg ook een positief bericht over hem. Want hij beloonde kinderen zonder gaatjes op een gipsen beeldje die ze thuis konden verven.

Later is dit pand, dat dateert uit 1930, ook nog bewoond door de eigenaar van drukkerij Van den Dool (zit aan de Instrieweg). Een inzender stuurde een foto door waarop hun naam in het toegangshek te zien was. Maar die naam is nu niet meer terug te vinden in het huidige hek.


Vorige week stond er een artikel over ‘Kei Tof Sliedrecht’ in het Kompas. Daarin staat dat Carmen Groeneveld zich bezig houdt met het beschilderen van steentjes. De keitjes met haar postcode erop vermeld zijn door heel Sliedrecht ‘verstopt’ en het is de bedoeling om ze te vinden en er op te reageren. (je moet je dan wel even aanmelden op Facebooksite van: ‘Kei Tof Sliedrecht’)

Nu wil het toeval dat ik op mijn omzwervingen ook een keitje heb gevonden bij de ‘voet’ van een beeld. Mijn vraag voor deze week aan u is of u weet aan wiens voeten deze kei gelegd is.Stuur uw opmerkingen maar door naar:  zoekfotosliedrecht@gmail.com.

Afbeelding

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie