Afbeelding
Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (4)

Activiteiten

SLIEDRECHT Het zoekplaatje van vorige week was voor de bewoners van het pand en hun bezoekers niet erg moeilijk. Maar voor velen was het een echt zoekplaatje. Een uitgeknipte afbeelding van het oude raadhuis en nog wat huizen en bomen. Waar zou dat ergens zijn?

door Albert de Coster

Het is te vinden op zo’n beetje de meest centrale plek van Sliedrecht: het appartement met de naam Dr. Kuyperhof. Dit nieuwe complex ligt aan de rotonde van de Thorbeckelaan en de Simon Stevinstraat. Het is mij niet bekend wie het gemaakt heeft, maar hij of zij heeft wel een schouderklopje verdiend. 

Het is wel erg leuk als nieuwe gebouwen worden opgesierd met een klein kunstwerkje. Misschien dat andere woningen die in Sliedrecht worden opgeleverd ook met zo’n pareltje kunnen worden verfraaidEn dat dan een plaatselijke kunstenaar de opdracht krijgt, zou helemaal mooi zijn.

En nu de opdracht van deze week. Ook deze keer is er iets dat aan de gevel van een woning is bevestigd. Het is een buitenlamp bij een karakteristiek pandWe moeten in deze coronatijd voor 21.00 uur binnen zijn en het wordt ’s avonds steeds langer licht, daarom moet ik het nu als zoekplaatje gebruiken. 

Een brandend exemplaar is iets om echt even bij stil te staan, maar of de eigenaar iedere avond dit licht ontsteekt weet ik nietVindt u op uw zoektocht het object niet, maar wilt u toch de pracht van de kleuren in deze lamp zien, dan zult u de digitale versie van het Kompas moeten raadplegen. Daar komen de kleuren helemaal tot hun recht.

Mijn vraag is of u weet waar deze lamp zich bevindt en wat uw herinneringen aan dit pand zijn. Vooral ouderen kunnen zich de verschrikkingen vast nog wel voor de geest halen. Deel uw bevindingen met mij en ik zal ze volgende week (anoniem) vermelden.

En waar ik ook erg benieuwd naar ben is of het hek bij de firma Baars aan de Rivierdijk nog steeds zo piept. Of heeft men het euvel verholpen. Laat het me maar even weten en ik vermeld het volgende week. Stuur uw opmerkingen maar door naar:  zoekfotosliedrecht@gmail.com

Afbeelding
advertentie
advertentie