Op twee plekken is dit te vinden, maar waar precies?
Op twee plekken is dit te vinden, maar waar precies? Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (10)

9 april 2021 om 07:42 Activiteiten

SLIEDRECHT In deel 9 van mijn zoekplaatjes had ik een soort van 1 aprilgrap gestopt. Er zijn gelukkig geen meldingen binnengekomen dat het net als in Brussel uit de hand is gelopen. Wel zijn er best wat reacties op gekomen. Het geheel bestond uit 2 afbeeldingen. En in een van die afbeeldingen zat de 'grap' verstopt. De vraag was of u wist welke afbeelding werkelijk in Sliedrecht te vinden was en wat er met de andere dan aan de hand was.

door Albert de Coster

Veel inzenders wisten dat de dronken loodgieter bij het huis met de handjes op Baanhoek de regenpijp had samengesteld. Er waren nogal wat opmerkingen over de deplorabele staat van verf en het horloge. Hopelijk dat het huis - dat volgens de gevelsteen bij de regenpijp 'Vrede en Hoop' heet - snel een opknapbeurt krijgt.

Maar die andere afbeelding was de grap. Als u op internet zoekt bij Wikimedia Commons is er een incomplete lijst van beelden in Sliedrecht terug te vinden. Daar staat het kunstwerk van Frank Nix met de naam 'Broche' weergegeven. Maar dat kunstwerk bestaat niet meer. Dus valt ons dorp ook ten prooi aan een vorm van fake news?

Het kunstwerk hing ooit aan de zijgevel van de Serviceflat, maar is ten tijde van de renovatie tot Hof van Sliedrecht vergaan/verpulverd en vanwege de hoge herstelkosten niet vervangen. Op de site van het Kompas ziet u een afbeelding waar informatie van beide 'kunstwerken' zijn terug te vinden. Hopelijk zijn er niet al te veel dolende dorpsgenoten wanhopig zoekend naar het verdwenen kunstwerk gesignaleerd.

Was u ook deze week net als ik apetrots op ons dorp? We hebben de wereldhandel gered door dat enorme containerschip in het Suezkanaal weer vlot te trekken. De mensen van Boskalis hebben het maar weer even geflikt. Dat het bedrijf het hoofdkantoor net over de grens met Papendrecht heeft staan is natuurlijk wel een dingetje voor ons Sliedrechters. Net als gerucht dat het Baggermuseum misschien niet levensvatbaar is in ons dorp. Adriaan zou zich in zijn graf omdraaien als er weet van zou hebben.

Maar we hebben toch voldoende herinneringen aan het baggeren. Want de afbeelding van deze week is zelfs op twee plekken in ons dorp te bewonderen. Als u weet waar deze kunststukjes zich bevinden en als u er meer over weet te vertellen, dan lees ik het graag. Stuur uw opmerkingen maar door naar: zoekfotosliedrecht@gmail.com en u krijgt gegarandeerd antwoord van mij,

Afbeelding

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie