Er staan deze week  twee schepen op deze foto.
Er staan deze week twee schepen op deze foto. Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (7)

19 maart 2021 om 08:27 Activiteiten

SLIEDRECHT De kogel is door de kerk! We krijgen weer een nieuwe burgervader. En dat is nummer 17 of 18. Afhankelijk of J.P.H. Dhont meegeteld wordt. Hij was een NSB-er die in de oorlog door de Duitsers was aangesteld.

door Albert de Coster

De nieuwe magistraat komt hier uit de buurt en weet vast wel waar hij aan begint. Ik wens hem in ieder geval veel sterkte bij het hanteren van de voorzittershamer. En dat geldt ook bij het zoeken naar een 'ambtswoning'. We hebben geen vaste locatie waar we de voorzitter van de gemeenteraad onderbrengen. Hij mag gewoon zelf een plekje uitzoeken. Of hij nu een rijtjeswoning betrekt of op stand gaat wonen, dat bepaalt hij zelf of misschien wel zijn vrouw.

Tussen 1960-1974 resideerde de toenmalige burgervader in de 'Louisahoeve' aan de singel. Burgemeester Van Hofwegen was een leider in de oude traditie. En aan zijn manier van praten was dat ook te horen: hij sprak traag en laag. (zoals Ivo Opstelten) Dat wij hem met zijn manier van praten voor de gek hielden heeft hij nooit geweten. Want wat was het geval? Bij een vriend van mij hadden ze een grammofoonplaatje van conferancier Wim Sonneveld; een 45 toerenplaatje. Op een dag hadden ze het singeltje weer op de platenspeler gelegd, maar die stond nog op 33 toeren. En de stem van Sonneveld was exact de stem van onze burgemeester.

En op deze manier is de link naar de foto van vorige week makkelijk te maken. Ik refereerde daar aan de diverse locaties in Sliedrecht waar u uw stem uit kon brengen. Op een van de 13 locaties was het kunstvoorwerp te vinden. De inzenders van de antwoorden wisten het te vinden: Het staat op het schoolplein van de praktijkschool De Sprong aan de Elzenhof. Het absracte voorwerp is een ontwerp van beeldend kunstenaar Henk van Bennekum uit H’veld-G-dam.

Maar nu de vraag voor deze week. Er staan twee schepen op deze foto: Op welk pand zijn ze terug te vinden? En waarom kies ik die foto?

Weet u waar mijn foto genomen is en weet u er soms meer over te vertellen, dan hoor ik dat graag. Op de site van het Kompas is meestal een overzichtsfoto te vinden waarop de oplossing van vorige week staat. Stuur uw opmerkingen maar door naar: zoekfotosliedrecht@gmail.com. Ik wens u voor de komende week veel zoekplezier.

Afbeelding

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie