Afbeelding
Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (50)

14 januari 2022 om 07:53 Activiteiten

SLIEDRECHT Hij komt altijd onverwacht: de dood. Hij houdt geen rekening met ons drukke leven. Ik had nog wel een mailtje gestuurd met daarin de vraag of er niets aan de hand was. Want ik had al een tijdje niets meer gehoord van mijn vaste inzender Jurg. Hij wist de meeste zoekfoto’s te vinden en gaf er allerlei achtergrondinformatie over. Maar er kwam geen reactie. En toen las ik dat hij overleden was. Heel verdrietig voor de nabestaanden en hierbij mijn condoleances aan zijn vrouw en (klein)kinderen.

door Albert de Coster

Of hij ook de plek van vorige week had geweten was maar de vraag. Het aantal inzenders was bijna net zo laag als hun gemiddelde leeftijd. De cryptisch omschreven tip die ik aan de inzenders geef voor de volgende opdracht was: ‘Hier kom je onder de auto en in beweging’

Onder het viaduct aan de Stationsweg heeft de gemeente de loze ruimte een geweldig nuttige bestemming gegeven: aan de ene kant een skatebaan en aan de andere kant een voetbalkooi.

En op het terrein waar gevoetbald wordt ligt onze plaatselijke vlag op de middenstip. En er is ook een tekst bij geschreven: ‘Sliedrecht in beweging’.

En dat is nu precies wat ik wil dat onze bevolking gaat doen: blijf niet achter je Phalaenopsissen zitten, trek je jas aan en ga op pad. Het maakt niet wat je doet als je die stramme leden maar in gang trekt.

En dat dan bijna alleen maar jonge lezers de oplossing wisten is niet geheel onbegrijpelijk. Er staan bij die kooi heel vaak kinderfietsen en zelden rollators.

Er zijn de laatste tijd nogal wat mensen die met me mee denken en me attenderen op een mooi beeld of een gevelsteen. Vaak zit die dan al in mijn collectie, maar er komen ook nog wel eens onbekende pareltjes op mijn pad. En daar maak ik dan ook graag gebruik van. Soms gebruik ik de inzending die ik krijg, maar ook neem ik hem wel eens vanuit een ander standpunt. Dus heeft u tips, schroom niet om die met me te delen.

Een inzender liet me deze bijzondere locatie weten en ik moest zelf ook even op pad om te kijken waar het was. En ik vond het een uitgelezen mogelijkheid om de foto nu te publiceren. Dus aan u de vraag weet u waar deze optocht te vinden is? Mail naar zoekfotosliedrecht@gmail.com. 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie