De nieuwe opdracht en de oude opdracht (zie inzet).
De nieuwe opdracht en de oude opdracht (zie inzet). Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (49)

7 januari 2022 om 08:37 Activiteiten

SLIEDRECHT Voor 2022 wens ik u een gezond en vreedzaam jaar. En zo rond de jaarwisseling vielen me drie zaken erg op en daar wil ik u deelgenoot van maken.

door Albert de Coster

Ik was echt blij verrast dat mijn rubriek bij een deel van onze bevolking in deze saaie coronapandemie tot saamhorigheid heeft geleid. Er zijn onder leiding van een aantal enthousiaste voortrekkers zoektochten gestart om in het schijnsel van fakkels de locatie van mijn foto te zoeken.

Het aantal inzenders was deze week best groot en er waren ook wel wat nieuwe ‘mailers’ bij. Dus mensen: blijf insturen, want jullie maken mij hiermee blij en het geeft jullie vast een voldaan gevoel als je de gevraagde locatie weet te vinden.Dit keer had ik een foto van ‘dubbele’ klok aan de gevel van een pand van Maat Caravans aan de Lelystraat gebruikt.

Toen ik daar was viel me het leuke logo van de onderneming op. En dan zie ik de jonge Gerrit tijdens een saaie les economie dit schetsen en denken: ‘Later, als ik groot ben en een eigen winkeltje begin, is dit mijn logo.’

Net als mijn foto’s is ‘Wie is de Mol’ -dat deze week begon- ook een soort zoekplaatje. En laat nu de voormalige Dordtenaar Everon Jackson Hooi (Bing uit GTST) daarin meespelen. Hij ging als klein mager ukkie naar een basisschool op de Staart en misschien speelt hij ook wel net zo vals als het daar aanwezige chemiebedrijf? Hij is dit seizoen mijn mol.

Een beetje teleurstellend was het begin van de oudejaarsconference van Peter Pannekoek. Hij begon zo goed over baggeren en toen dacht ik: ‘Hij gaat het vast over Sliedrecht hebben en vertelt over alle mooie dingen die hier gebeuren. Misschien noemt hij zelfs mijn rubriek in het Kompas?’ Maar helaas, het baggeren was bij hem synoniem voor zoiets als: Daardoor komt alleen maar ellende bovendrijven. Het was een opstapje voor een jaaroverzicht met een flinke knipoog naar wat we dit jaar allemaal samen hebben moeten doormaken.

Achteraf heb ik nog wel een tip voor Peter: had in de restanten van het Capitool minstens onze plaatselijke vlag opgehangen. En in het verlengde hiervan aan u de vraag: Waar is deze plaatselijke banier vinden? Schroom niet om uw reactie in te zenden. Mail naar zoekfotosliedrecht@gmail.com.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie