Afbeelding
Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (45)

10 december 2021 om 08:21 Activiteiten

SLIEDRECHT De goedheiligman is met de aanwijzingen van de vorige zoekopdracht weer vertrokken richting Spanje. De aanwijzing waar Madrid te vinden was lag aan de boorden van de Merwede naast Bellevue. Er is daar op de grond een tegeltableau te vinden met daarop de afstanden naar de diverse steden over de hele wereld.

door Albert de Coster

Om die richtingwijzer te vinden moet je wel even een wankel basaltstenen trapje af en met de huidige weersomstandigheden is dat voor oudere, minder goed ter been zijnde dorpelingen een hele kluif. Het is een ‘streekmonument’ dat in 1982 daar is geplaatst als herinnering aan het beweegbaar maken van de spoorbrug

De mensen die de moeite namen om mij met hun antwoorden te benaderen kregen weer een extra tip. Deze luidde: Zijn hier in de buurt nog steeds opgezette dieren te vinden?

Nu ben ik al een behoorlijk tijdje niet meer in Bellevue geweest, maar vroeger waren de hier opgezette ‘wilde’ dieren voor menig kind erg angstaanjagend. Eén van de inzenders, Wout, had uit nieuwsgierigheid naar binnen geloerd en stond gelijk oog in oog met een eekhoorn. Het bedrijf is al 51 jaar eigendom van de familie Bakker en naast een lekker vorkje prikken kan er ook een rondvaart geboekt worden.

Zonder dat ik er op uit was heeft de maker van de kompasroos mij ook benaderd. Hij schreef dat hij die stenen ruim 35 jaar geleden gemaakt had en dat collega’s het toen meegenomen hadden om het ergens in Sliedrecht te plaatsen. Dus was hij blij verrast dat hij zijn maaksel zo maar in de krant zag staan.

Nu blijkt, Klaas de Jong, eigenaar van de Graf-Monumentenwinkel aan de Rembrandtlaan 9 (voorheen in de Kerkbuurt) de maker van deze steen te zijn. En -toeval bestaat niet- ik ken hem; eind jaren ’70 sprak ik hem voor het laatst. Dat hij mij niet (meer) kent is natuurlijk begrijpelijk.

En dan nu de nieuwe zoekopdracht. Aan het begin van de pandemie was iedereen nog vriendelijk naar elkaar, want we zaten toch allemaal in hetzelfde coronaschuitje. Het was toen zo’n hype om met je kinderen te gaan wandelen. En voor de jeugd was het een sport om woningen te vinden waar mensen een knuffel of beertje voor het raam hadden gezet. Nu heb ik nog zo’n knuffelbeertje in mijn fotobestand zitten. Schattig toch?

Weet u waar deze foto is genomen en weet u er iets over te vertellen, mail dan uw antwoord naar zoekfotosliedrecht@gmail.com. U krijgt gegarandeerd antwoord van mij en een tip voor de nieuwe opdracht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie