Afbeelding
Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (47)

24 december 2021 om 08:41 Activiteiten

SLIEDRECHT Het is weer zover: de zaak zit vanwege het virus weer op slot. En daardoor is mijn rubriek weer iets actueler geworden. Want als er niets meer mag en kan en alles gesloten is, rest er nog maar één ding: WANDELEN.

door Albert de Coster

Wandelen met een doel is natuurlijk veel leuker dan doelloos rondslenteren. En ik geef u een doel met mijn zoekfoto. Of we nu hoog of laag zingen, vóór of tegen vaccinatie zijn, geloven in een pandemie of juist denken dat het verzonnen is, we hebben met de gevolgen de overheidsbesluiten te maken.

Op social media wordt van alle kanten met modder gegooid naar andersdenkenden, gelovigen, atheïsten, ongelovigen, doemdenkers, virusontkenners, virusbevestigers; maar dat heeft totaal geen zin. Laat iedereen in zijn waarde en bij het nawijzen van de ander wijzen ook minstens 3 vingers naar jezelf. Wees beschaafd en tel tot 10 voor je iets schrijft waarvoor je je later schaamt.

Als u nu gewoon de wandelschoenen en een warme jas aantrekt en op pad gaat om de oplossing te zoeken, vergeet u gewoon alle ergernissen.

En waar moet u deze keer op letten? Ik heb deze keer een naam van een woning uitgekozen als zoekopdracht. En dat heb ik in deze tijd zo voor de Kerst natuurlijk niet zo maar gedaan. Deze naam past in de traditie van Kerst. Maar hoe? Laat me uw visie daarop maar weten.

En komt u na uw zoektocht voldaan thuis en laaft u zich aan een glaasje Amaretto, Cognac of een warme chocomelk, dan stuurt u mij een mailtje met daarin de plek waar deze naam te vinden is en waarom ik die uitgekozen heb.

En wat betreft de oplossing van de vorige keer: Het is Aoi de Kruik, de Baggeraar op het Merwedeplein. Kunstenaar Kees Veth oordeelde in zijn wijsheid dat de baggeraar maar twee attributen nodig had om zijn werk goed te doen: een baggerbeugel en flacon met een hartversterkertje.

Trouwens, deze dronken Beugelaar is in de loop der jaren al zwalkend door het dorp gegaan. Hij is gesignaleerd vlak voor Overslydrecht, in de Rembrandtlaan waar nu de Poveraar staat, bij de voormalige Bonkelaar en nu op het Merwedeplein heeft hij ook al zijn (tweede) stek gevonden. Vermoedelijk zal dit niet zijn laatste halte zijn.

Weet u waar deze zoekfoto is genomen en heeft u een vermoeden waarom ik daarvoor gekozen heb, mail dan uw antwoord naar zoekfotosliedrecht@gmail.com. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie