Afbeelding
Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (61)

1 april 2022 om 07:34 Activiteiten

SLIEDRECHT Deze week werd ik bedolven onder berichten van inzenders uit de Weresteijn. Want ze hadden zoekfoto 60 allemaal herkend. Bij het binnenrijden van de wijk zie je bij het tweede huis aan de rechterkant de ex-praatpaal pontificaal staan. Dus het was een inkoppertje voor de bewoners van deze ruim opgezette wijk. Maar voor de overige dorpsgenoten, die niets te zoeken hebben in deze doodlopende straat was het best lastig zijn om het oplaadstation te vinden.

door Albert de Coster

Vanaf 1957 bestonden de praatpalen al en in totaal hebben er zo’n 3.300 exemplaren langs onze rijkswegen gestaan. Maar door de komst van de mobiele telefoon waren ze overbodig en werden ze door de ANWB verwijderd. Toen er op een gegeven moment 500 in de verkoop werden gedaan waren ze binnen 30 minuten uitverkocht. Mogelijk dat de bewoners van Weresteijn 3 daar ook tussen zaten.

Om nog even op de inzendingen van de week ervoor terug te komen; ik verwees naar de exposities in het Sliedrechts Museum en op de beelden van ex-Sliedrechter Gerrit Peele. Nu hoeft u hem niet (meer) te kennen, want hij is al jaren uit het dorp vertrokken, maar mogelijk kent u wel zijn broer Theo.

Theo is beroemd in Sliedrecht als ‘Metaalbewerker’. En dan niet in de zin van werken met platen metaal, maar meer met metalmuziek. Vrijdags tussen 21.00-22.00 uur presenteert hij al meer dan 1.000 uitzendingen samen met Gino Sittrop het programma ‘Metalshock’ op MerweRTV . In 2021 werd het programma bekroond met de Gouden Aar; een Sliedrechtse cultuurprijs omdat ze al 20 jaar hun muziek aanprijzen. De prijs bestaat uit een beeldje en een bedrag van € 250,–.

Kent u het programma niet en u wilt er toch kennis mee maken, dan heb ik wel een tip voor de ouderen onder de lezers: ga niet gelijk om 22.00 uur naar bed, want dan ligt u de hele nacht nog wakker met wijd opengesperde ogen en het dreunend bonzen in de oren. Het is voor jullie echt een ‘Metal Schok’.

Nu we het toch over cultuurprijzen hebben; de nieuwe zoekfoto heeft indirect met een prijs te maken die al in 1929 werd uitgereikt en dit jaar was het een ‘klapper’. Weet u waar deze foto is gemaakt en wat het met een cultuurprijs te maken heeft? Mail naar zoekfotosliedrecht@gmail.com.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie