Afbeelding
Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (60)

25 maart 2022 om 08:35 Activiteiten

SLIEDRECHT Kent u kunstenaars met Sliedrechtse roots? Nee, dan heeft u het Sliedrechts Museum vast nog niet met een bezoek vereerd. Op woensdag en zaterdag kunt u voor slecht 2 euro tussen 14.00 en 17.00 uur het werk van Ina Hogendoorn, Ad Kraaijeveld, Gerrit Peele, Corstiaan en Marius Rijnhout bekijken. Hun werk is nog tot 2 april te zien. Dus tussen het winkelen door even binnenlopen; leerlingen van de Henri Dunantschool zijn er in het kader van een kunstproject ook al langs geweest.

door Albert de Coster

Vorige week had ik een foto geplaatst van een beeld in de voortuin van Ad Kraaijeveld. Diverse inzenders hadden het beeld in de Salonstoep ook gespot. Een tijdje geleden had Ad mij ook een zoekplaatje gestuurd; toen ervoer ik aan den lijve hoe lastig het is om de afbeelding te vinden. Nu geef ik meestal wel een hint waar je moet zoeken of wat de aanleiding is waarom ik de foto heb genomen, maar Ad liet mij zonder hint urenlang door ons dorp rondzwerven, waardoor ik regelmatig te laat thuis kwam voor het eten en de hond in de pot vond. (misschien krijg ik alsnog een tip van hem).  Als u de kunst van de diverse (ex-)dorpsgenoten bekijkt hoeft u natuurlijk niet alles mooi te vinden. En na deze expositie komen er tot oktober nog 5 stuks die ieder zo’n 6 weken duren, misschien zit daar dan iets moois tussen.

Zoals u inmiddels wel zult weten heb ik wel wat met kunst in de meest brede zin van het woord. Het zit soms in de details, maar ook grote, meer in het oog vallende objecten komen in mijn rubriek voorbij. Het werk van de kunstenaars in het Sliedrechts Museum vind ik best mooi, maar mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar het werk van ex-Sliedrechter Gerrit Peele. (zie foto) Hij maakt beelden waarbij hij vaak elementen uit de natuur als uitgangspunt neemt. Op zijn site Natuursteentijd.nl is heel veel moois te zien. En in Woerden geeft hij cursussen Beeldhouwen, Steenhouwen en Letterhakken.

Ik begrijp dat een ritje naar Woerden om daar een cursus te volgen of het werk van Gerrit te bewonderen best wel prijzig is met de huidige bezineprijzen. Maar voor de eigenaar van deze ANWB ex-praatpaal is het vast wel betaalbaar. En mocht deze laadpaal of de auto in de fik vliegen, dan kan de zaak zo geblust worden; kijk daarvoor maar even over de heg naar het rode brandweer bluspaal. Weet u waar u dit in ons dorp kunt vinden? Mail naar zoekfotosliedrecht@gmail.com. 

Afbeelding

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie