Peter Kraaijeveld heeft het schaken nog niet verleerd
Peter Kraaijeveld heeft het schaken nog niet verleerd Jerry van Rekom

Oud-raadslid Peter Kraaijeveld start sterk in 6e Online Competitie

27 februari 2021 om 10:23 Sport Deel je nieuws

SLIEDRECHT – Hij is al jaren weg uit Sliedrecht en hij is al jaren rustend lid van Schaakvereniging Sliedrecht, maar schaken kan Peter Kraaijeveld nog steeds. Dat bewees hij direct in de eerste ronde van de 6e Online Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. Het oud-raadslid van Sliedrecht wist namelijk direct de koppositie in groep 2 te pakken, voor favorieten als Bert Dobber en Johan van de Griend.

Kraaijeveld maakte in de jaren 80 furore als partijleider van het toenmalige Progressief Sliedrecht, voorloper van Pro Sliedrecht. Als opvolger van de vermaarde Paul Koot en Floor de Jongh wist Kraaijeveld Progressief Sliedrecht duidelijker op de kaart te zetten. Ook in die tijd schaakte hij zeer verdienstelijk bij Sliedrecht en wist hij als teamleider van het eerste schaakteam promotie naar de landelijke competitie van de KNSB te bewerkstelligen.

In groep 2 lijkt Joost Stoker voorlopig de voornaamste concurrent van Kraaijeveld, terwijl ook de verrassend sterk spelende Sami Al-Yassin een gooi naar het kampioenschap te willen doen.

In groep 1 bevestigde Arjan van der Leij zijn uitstekende vorm door samen met Jorik Klein voorlopig aan kop te gaan. De concurrentie is echter zwaar, want elo-favorieten Niels Mijnster en Peter van den Bergh hebben de jacht geopend.

In groep 3 bewees Stefan van der Waal steeds beter te gaan schaken door resoluut de koppositie te grijpen. Opvallend zijn hier de voorlopige podiumplaatsen van de kersverse nieuwe leden Jan van Heukelum en Rien Lodder. Dat belooft nog wat voor de komende rondes van de competitie die tot eind maart zal plaatsvinden.

Aanstaande donderdag heeft de 2e ronde van de 6e Online Competitie, die zal duren tot in ieder geval medio maart, plaats. Nieuwkomers kunnen zich natuurlijk weer aanmelden via secretaris Robert van Rekom, secretaris@schakendsliedrecht.nl

advertentie
advertentie