Afbeelding
Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (58)

11 maart 2022 om 07:49 Activiteiten

SLIEDRECHT Dat Baanhoek vroeger een agrarisch gebied was mag bij u wel bekend zijn. Momenteel wordt alles volgebouwd en zijn de landelijke tafereeltjes ver te zoeken. Maar de baas van de geitjes van de vorige zoekfoto had toch maar mooi een mini hooiberg in zijn tuin op Baanhoek 401 gebouwd en met daarin een onderkomen voor deze leuke beestjes. Een postbode schreef me dat ze tijdens haar ronde het project geleidelijk aan opgebouwd zag worden.

door Albert de Coster

Er waren nogal wat mensen die dachten dat ik voor mijn foto naar een kinderboerderij was gegaan en daardoor was het bij de beide locaties in ons dorp een drukte van belang geweest.

Mijn inzenders hadden een tip gehad dat er daar in de buurt onlangs nog een voordeur was verzegeld. Dat sloeg op het pand nr 375 (daar woonde vroeger mevrouw De Jong) waar een hennepplantage in was gevestigd.

Nu zat ik zo te overpeinzen wat er met die plantjes zou zijn gebeurd als ze daar de geitjes van mijn zoekfoto eens los hadden laten lopen. Het had de politie veel overwerk kunnen besparen, maar vermoedelijk zouden de geitjes dan naar een afkickkliniek zijn verhuisd.

En over verhuizen gesproken, ik kreeg van een aantal inzenders te horen dat de eigenaar van de hooiberg zijn huis te koop heeft staan. Wie weet zijn de ‘mekkeraars’ bij de prijs inbegrepen. En het was puur toeval dat ik deze locatie als zoekfoto heb gebruikt; mocht het pand verkocht worden, dan sta ik open voor een deel van de courtage van de makelaar.

Op Baanhoek 401 -zo schreef men- heeft verzekeringsagent Bas van der Starre gewoond en hij is in WO II naar Duitsland afgevoerd. Zijn dochter Anja is voortrekker bij het in stand houden de herdenkingen omtrent de Merwegijzelaars.

Een andere inzender wist me te vertellen dat er vroeger op die locatie een boerderijtje had gestaan en dat de waterleiding in de winter bevroren was. En ze wilden het met vuur ontdooien; helaas is het hele pand toen in de fik gevlogen en blijkbaar niet meer opgebouwd.

Voor de nieuwe foto heb ik een onderdeel van een beeld gefotografeerd. Het woord beeld is eigenlijk niet goed gekozen; het zijn eigenlijk meerdere brokstukken. Weet u waar deze foto is genomen en weet u er iets meer over te vertellen? Mail naar zoekfotosliedrecht@gmail.com. U krijgt dan antwoord en een tip voor de nieuwe opdracht.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie