Afbeelding
Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (51)

21 januari 2022 om 08:13 Activiteiten

SLIEDRECHT ‘Drie schuintamboers, die kwamen uit het Oosten, Drie schuintamboers, die kwamen uit het Oosten van rom, bom, wat maal ik erom. Die kwamen uit het Oosten. Een van de drie, zag daar een aardig meisje, Zeg, meisjelief, mag ik met jou verkeren?’

Kent u dit liedje nog? Hier moest ik namelijk aan denken toen ik de zoekfoto vorige week plaatste. Dat de vorige zoekopdracht iets met muziek te maken had was wel duidelijk, want er waren drie muzikanten te zien die in optocht ergens naar toe gingen. De figuren waren rijkelijk omringt door muzieknoten en -sleutels. Maar waar marcheerden ze naartoe?

door Albert de Coster

Uit de reacties van een aantal inzenders begreep ik dat ze de oefenruimtes van Wilhelmus en Crescendo hadden bezocht, maar daar niets hadden gevonden.

Nadat ze me hadden laten weten dat ze versteend van de kou en met doorweekte jassen van de potdichte mist onverrichter zake huiswaarts gekeerd waren kreeg ik bloed voor het hart.

Want ik zie een paar gedesillusioneerde verkleumde fietsers bibberend thuis wanhopig zitten te staren naar mijn foto uit het Kompas, dus heb ik ze een (extra) hint gegeven.

Mijn eerste hint die ik de inzenders had gegeven was: ‘Was hier indertijd een volkstelling in de buurt?’ En later gaf ik ze een tip over zandzakken voor de deur.

Bij een paar inzenders ging er bij de eerste hint gelijk een lampje branden, want ze associeerden de volkstelling met de start van de kerstwandeling op het terrein van de Merwebolder. Daar moest je je voor een volkstelling in laten schrijven, net als in het kerstverhaal.

En die gedachte was goed, want als u op het terrein dat vrij toegankelijk is rechts aanhoudt ziet u de muziektent staan. De spijlen van het hek er omheen zijn van allerlei vrolijke kleuren voorzien. Het is een aanwinst voor ons dorp en voor wie het niet kent zou ik een wandeling of fietstocht over het terrein zeker aanbevelen.

Dat er veel werknemers en familieleden van bewoners de oplossing wisten was natuurlijk wel te verwachten.

En nu de nieuwe foto: In oude huizen was er indertijd ruimte om boven de deur een mooi raam met een versiering te laten aanbrengen. De vraag aan u is of u weet waar dit exemplaar is te vinden; en weet u ook welke naam zo’n versiering heeft? Mail naar zoekfotosliedrecht@gmail.com.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie