Afbeelding
Albert de Coster

Zoekt mee in Sliedrecht (54)

11 februari 2022 om 15:01 Activiteiten

SLIEDRECHT De verwarring bij de zoekfoto van vorige week was dit keer compleet. Veel inzenders dachten de foto te herkennen omdat ze hun kinderen daar vaak overdroegen naar de meesters en juffen van de Willem Alexanderschool aan de Prof. Van der Waalslaan.

door Albert de Coster

Nu is daar een soortgelijke hoeveelheid gebakken tegels door (wederom) Frank Nix aan de gevel van het gebouw geplakt. Maar dat was niet de afbeelding die ik had laten zien. De afbeelding die ik toonde was die van de torenbouw van Babel en die bevindt zich aan de westzijde van de voormalige Gereformeerde school / Groen van Prinstererschool aan de Frans Halsstraat.

Ik had de vorige inzenders een tip gegeven die niet in de krant komt en die luidde: ‘Bij de nieuwe opdracht is momenteel het ‘groen’ tot twee keer toe verdwenen.’

Ik doelde daarmee op: Het ‘groene’ bladerdek van de boom voor de afbeelding is verdwenen en en de ‘Groen’ van Prinstererschool bestaat ook niet meer.

Mijn vaste inzender Wout had me na een vruchteloze tocht van 27 kilometer door Sliedrecht laten weten dat hij het niet gevonden had; maar na een extra tip kwam hij als een gelukkig mens thuis.

Eigenlijk is de afbeelding van de torenbouw in Babel voor wat er in en rond dat gebouw gebeurde wel erg toepasselijk; zo staat de torenbouw synoniem voor spraakverwarring. En wat voor verwarring is er afgelopen jaren al niet geweest rond deze voormalige school. Ik noem er zo maar drie.

In 2015 werden daar vluchtelingen uit onder andere IS gebied gehuisvest en wat een ophef en onbegrip uit onwetendheid heeft dat opgeleverd.

Yulius vangt daar mensen die psychische moeilijkheden hebben op; voor hen is het een veilige plek waar ze over hun problemen kunnen praten. Vaak wordt er door buitenwereld eenzijdig naar hen gekeken en onnodig negatief over geoordeeld.

En de vrij jonge kerkgemeenschap Leef! is er gehuisvest en er is allerlei verwarring en commotie geweest over het door deze groepering al dan niet mogen aankopen van het pand. De gemeente zou hierin een bijzondere rol hebben gespeeld. Uiteindelijk heeft Leef! er vanaf gezien.

En nu de nieuwe foto: Herkent u deze kooi? Opknappen ervan en de bijbehorende omgeving gaat nogal in de papieren lopen. Mail naar zoekfotosliedrecht@gmail.com

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie