Afbeelding
Joop Keesmaat

Doe Mee!

Column

Ledenvergaderingen van politieke partijen blinken meestal niet uit in een hoge opkomst. Zo ook bij de Partij van de Arbeid. Je verwacht een zaal vol mensen, maar in werkelijkheid zit je met z'n allen rond één grote tafel, waarop een kan koffie, thee en een pak koeken staan, wat ruimschoots genoeg is voor alle aanwezigen. Totaal zo'n 20 mannen en vrouwen, allen met goede, fatsoenlijke, sociale inborst én van enigszins gevorderde leeftijd.

Geen progressieve jongeren, die al dan niet luidruchtig en goed beargumenteerd de sociale problemen van de 21ste eeuw kenbaar maken, die met nieuwe ideeën komen, die invloed willen, die felle discussies aangaan en bereid zijn om ook via politieke kanalen hun stem te laten horen.

Waar is 'die-jeugd-van-tegenwoordig', die op zondag ook wel eens naar een winkel wil of een feestje wil vieren? Waar zijn die mensen, die te hoop lopen tegen lastenverhoging, milieuvervuiling en het lozen van chemisch afval. Waar zijn de ouders, die bezorgd zijn over de toekomst van hun kinderen?

Waar zijn die werkelijke ervaringsdeskundigen van 'woningnood', van te hoge woonlasten, van te weinig sociale huurwoningen, van betaalbare koophuizen, waarvoor papa en mama nu beiden te lang en te veel samen aan het werk moeten. Om vervolgens kapitalen af te tikken voor kinderopvang!

Tja, iedereen snapt, dat het dan niet zo gemakkelijk is om 's avonds nog tijd te steken in 'de politiek'.

Maar daarmee krijg je wel daadwerkelijk invloed op bovenstaande vraagstukken, alsmede het reilen en zeilen van ons dorp.

U zegt: "Ja, maar ik weet er niet zo veel van" en "luisteren doen ze toch nooit!"

Nou, dat tweede zullen we nog wel eens zien (!) en dat eerste heb je – met een beetje gezond verstand – zo onder de knie.

Bij de PvdA richten we ons op een goede begeleiding door mensen met politieke ervaring; die geven uitleg en nemen je mee naar fractie-, raads- en regiovergaderingen, waar je voor je mening uit kunt komen, in discussie kan gaan over interessante onderwerpen, zoals bezuinigen-of-niet of waarop-wel-of-niet. Of over (sociale) woningbouw-plannen, en – voor je het weet – rij je met een emmer grond achterop de fiets naar onze chemiereus Chemours aan de overkant.

U heeft een mening, dus laat die horen! Geen zuur commentaartje op sociale media, maar gewoon luid, duidelijk en onderbouwd via een echte sociale partij.

Bel, mail, kom langs en we leggen het uit, begeleiden u, terwijl er ook mogelijkheden zijn om specifieke debat-trainingen te volgen. Politiek is soms een simpeler en mooier vak of hobby, dan je denkt! Wij zijn er nog lang niet klaar mee, maar wel klaar voor!

[Anton Huijzer

[PvdA Sliedrecht

advertentie