Afbeelding
SGP/CU

Ruimte en tijd!

8 juli 2020 om 15:51 Column

Als gemeenteraadslid wordt een deel van je tijd opgeslokt door allerlei overleg. Praten over de dingen die ons dorp en onze inwoners aangaan is nodig, maar ontmoeting is minstens zo belangrijk. Enkele weken geleden zochten we als fractie SGP-ChristenUnie een ruimte om bij elkaar te kunnen komen. Al langer geleden hadden wij een keer gesproken met onze dorpsgenoten van LEEF! die in het centrum van Sliedrecht, vanuit de voormalige Groen van Prinstererschool, allerlei activiteiten organiseren. Laten zij ons nu net uitnodigen opnieuw in gesprek te gaan. Op onze vraag of dit soms te combineren was met ons fractieoverleg werd enthousiast gereageerd. De koffie stond klaar en zo hadden we dus een prima gelegenheid om eerst met deze gedreven mensen van gedachten te wisselen, voordat we als fractie in overleg zouden gaan. Ik was verrast over de ruimte, de verhalen en de plannen!

Op een enthousiaste manier werden we meegenomen in de belevenissen van de afgelopen maanden. Eentje die eruit sprong: door de coronamaatregelen is het gezamenlijk eten niet mogelijk, maar gekookt wordt er wel! De maaltijden worden vervolgens bij de mensen thuisgebracht. Tot wel 50 maaltijden in de week, voor een lage prijs. Iedereen kan zich aanmelden en met een team vrijwilligers wordt alles geregeld.

Geen negatieve verhalen over de coronamaatregelen dus, wel proefden we het verlangen om de deuren weer open te kunnen zetten voor iedereen die behoefte heeft aan contact, een praatje, een maaltijd of samen dingen doen. Met een brede doelgroep en een unieke samenwerking met Yulius en Philadelphia. Met contacten met Sociaal Team Sliedrecht, de GGZ, maar ook met PRAGO, een taalinstituut. Gaaf dat dit samen kan gaan met de activiteiten van LEEF! zelf, zoals de gebedsavonden, bijbelschool, het tiener- en jeugdwerk en de worshipavonden.

Persoonlijke herinneringen kwamen bij mij weer boven toen we rondliepen in de hal. Tijdens de opvang van statushouders fungeerde deze als volleybalveld. Dat was een mooie tijd. Nu stonden we daar te luisteren naar de enthousiaste verhalen van de mensen van LEEF! over de ruimte en de mogelijkheden die zij zien in het pand om alle activiteiten in de toekomst voort te zetten en uit te breiden.

Wat zal ik nog meer schrijven? De ruimte ontbreekt om nog iets te zeggen over een zomerfair en kledingbeurs, belastinghulp door FNV, workshops en nog veel meer.

Het was een mooie ontmoeting met mooie mensen met een missie, op een mooie locatie. Bedankt mensen van LEEF! voor jullie inzet voor onze samenleving!

Ik keek op de klok en ik schrok. Ruimte voor ons fractieoverleg kregen we wel, tijd voor fractieoverleg hielden we nauwelijks over…

[Jan Visser

Raadslid SGP-ChristenUnie Sliedrecht

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie