Afbeelding
Marjanne Dijkstra

Afvoerputje

3 juli 2020 om 14:50 Column

'Dordrecht is ook het afvoerputje van de Alblasserwaard', appte een fotograaf me gekscherend, nadat ik vertelde over de hevige regenval in de oudste stad van Holland. Mijn huis staat daar en twee weken geleden regende het binnen bijna even hard als buiten. Ik kon wel huilen, maar mijn kroost (3 stuks) zat stoïcijns op de bank verder te schermen terwijl mijn man en ik dweilden met de kraan open. Maar het werd weer licht, een dakdekkende buurman verrichtte een noodreparatie en onze voeten bleven droog. In Sliedrecht kon de betreffende fotograaf zijn kiekjes van de beachvolleybalclinic bij Sliedrecht Sport maken, want kennelijk hield het na de Merwedebrug op met hard regenen. Een positief punt voor zowel de organisatie van de clinic als voor mijn werk, want nu kon de foto van de blije beachvolleyballende jeugd twee weken geleden gewoon op de voorpagina pronken.


'Het afvoerputje van de Alblasserwaard', 'hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt' of andere woorden van gelijke strekking. Ik heb ze de afgelopen jaren veelvuldig voorbij horen komen. En als rasechte Schapekop verdedigde ik mijn stad met hand en tand. Wonen in een dorp: ik moest er niet aan denken. Alweer bijna twintig jaar geleden kwam ik terecht op de regioredactie van de regionale krant. In een dorp. Ik rolde een paar keer met mijn ogen - ter verdediging, ik was pas 19 - want wat kon er nou allemaal in zo'n dorp gebeuren?! Inmiddels ben ik bijna veertig, ben ik wat ruime werk- en levenservaring verder en weet ik dat er in die mooie dorpen die ons land herbergt, en dan speciaal in Sliedrecht, heel wat gebeurt. Ik kom er niet alleen regelmatig voor de krant, maar ga er steeds vaker naar de winkels (!) en een van mijn kinderen ligt met regelmaat in het water van het Sliedrechtse zwembad.


En zo vond ik mezelf vorige week uiteindelijk struinend op Funda naar dat ene mooie huis, met net een slaapkamer meer en dak dat niet lekt. Met als locatie bij de zoekcriteria 'Dordrecht' of 'Sliedrecht'. Het kan verkeren, sprak Bredero al.

[Marjanne Dijkstra

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie