Afbeelding
Gemeente Sliedrecht
Raadspraat

Winkeltijdenonderzoek

3 juni 2021 om 14:15 Column

Zoals u wellicht weet heeft de gemeente Sliedrecht onderzoeksbureau I&O Research een onderzoek laten uitvoeren naar de openstellingstijden van de Sliedrechtse winkels. De raadsfracties willen graag weten of de hoeveelheid koopzondagen en de openingstijden passend zijn bij de behoefte van inwoners, winkeliers en hun medewerkers.

3.000 inwoners, alle winkeliers en hun medewerkers is gevraagd om mee te doen aan een online onderzoek. De resultaten van dit onderzoek zullen nog deze zomer worden aangeboden aan de gemeenteraad. Ondanks het gegeven dat de resultaten nog niet bekend zijn, durf ik wel alvast een voorschot te geven op de wijze waarop de discussie zich in de gemeenteraad zal ontvouwen.

Het is geen geheim dat de VVD in deze discussie ervoor kiest de ondernemers zelf de vrijheid te geven om te beslissen of ze hun winkel willen openen op zondag, of niet. Nu zitten we in Sliedrecht echter met een situatie waar de christelijke partijen, met een slaafse PvdA in hun kielzog, alle vormen van aanpassing op het zondagsbeleid onmogelijk hebben gemaakt. Deze partijen verboden het Sliedrechters zelfs om Bevrijdingsdag te vieren in 2019 omdat deze dag op een zondag viel, en nu mogen wij met deze partijen in debat over de hoeveelheid koopzondagen.

Ik vermoed dat u al doorheeft dat ik niet veel vertrouwen heb in dit debat. Ik verwacht dat veel partijen vooral zullen roepen dat ze “wederzijds respect” hoog in het vaandel hebben, om vervolgens dat wederzijdse aspect volledig in de wind te slaan. De uitkomsten van het onderzoek zullen in ieder geval geen enkele verandering teweegbrengen, daar heeft de coalitie bij voorbaat al voor gezorgd.

Sjors van Wijngaarden - VVD Sliedrecht


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie