Afbeelding
Stichting Vrienden van Zjitomir

Actie broodnodig door Sliedrechters voor Oekraïne

4 mei 2020 om 15:17 Corona

SLIEDRECHT De Stichting Vrienden van Zjitomir is met een actie begonnen voor dak- en thuislozen en gepensioneerden in de stad Zjitomir in Oekraïne.

De stichting komt voort uit de thuisfrontcommissie van Jan en Margreet van Beest. Zij gingen in het jaar 2000 vanuit Sliedrecht naar Zjitomir om daar hulp te verlenen. Margreet richtte zich vooral op verslaafden en heeft daar de organisatie Het Anker opgericht. Een tehuis waar verslaafden kunnen afkicken. Omdat het werk zo toenam is daarvoor een stichting opgericht. De stichting en thuisfrontcommissie heeft altijd veel Sliedrechtse leden gehad, maar ook een grote Sliedrechtse achterban.

Elke week delen personeel en bewoners van Het Anker warme maaltijden uit aan dak- en thuislozen en gepensioneerden die geen geld voor eten hebben. Helaas kan dat door de coronacrisis niet meer, maar ze kopen nu verpakt brood en delen dat eenmaal per week uit. De stichting heeft te horen gekregen dat door de coronocrisis drie keer zoveel mensen komen. Met het feit dat 1 brood per week niet genoeg is voor 1 persoon betekent dit dat ze veel meer geld nodig hebben.

Daarom is de stichting de actie Broodnodig gestart. Ze hopen de nodige €10.000,- op te halen zodat ze voorlopig 3 broden per persoon uit kunnen delen. Er is al heel wat geld binnen gekomen, ze zitten nu op de helft, maar er is ook nog heel wat nodig.

Giften kunnen overgemaakt worden op IBAN NL05INGB0009277592 ten name van Stichting Vrienden van Zjitomir.

Esther Coumans

advertentie
advertentie