Still van Beleef de Lente
Still van Beleef de Lente Vogelbescherming Nederland
Met video

De visarend is terug in de Biesbosch

25 maart 2022 om 13:59 Dieren

SLIEDRECHT Vrijdagochtend 25 maart is de visarend teruggekeerd op het nest in de Biesbosch dat 24/7 live te zien is bij Beleef de Lente, het vogelwebcamproject van vogelbescherming Nederland.

Kenners rekenden er al op dat deze fraaie roofvogel een dezer dagen zou terugkeren. Op donderdag was de eerste al in deze omgeving gezien.

De visarend in kwestie, een mannetje, broedt al sinds 2016 op precies dezelfde plaats in de Biesbosch. Deze ooit in Duitsland ter wereld gekomen en geringde visarend is de grondlegger van de Nederlandse populatie, die nog steeds alleen uit nesten in de Biesbosch bestaat. Vorig jaar ging het om vijf nesten.

Het nest van de Beleef de Lente-visarend is behoorlijk gehavend tijdens de stormen in februari. Volgens boswachter Harm Blom van Staatsbosbeheer moet het echter stevig genoeg zijn om te restaureren. Vorig seizoen brachten de visarenden drie jongen groot.

BELEEF DE LENTE Een kleine maand geleden zette Vogelbescherming de eerste camera’s van Beleef de Lente weer aan. Met Beleef de Lente brengt Vogelbescherming het leven van de vogels in het broedseizoen letterlijk in de huiskamers van de mensen. Zo wil de organisatie laten zien hoe bijzonder vogels zijn en dat bescherming noodzakelijk is.


Still van Beleef de Lente
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie