Afbeelding

Tien jaar Repair Café in Sliedrecht

30 maart 2024 om 12:59 Duurzaamheid

SLIEDRECHT Tien jaar geleden startte het Repair Café in Sliedrecht en inmiddels hebben zo’n 1000 apparaten een nieuw leven gekregen en zijn er vele kledingstukken en knuffels gerepareerd. Zaterdag 6 april is er een feestelijk Repair Café om dit tien-jarig bestaan te vieren.

Een grasmaaier vierde zijn nieuwe leven met een kanon van grassprieten door de ruimte, de klok met grote emotionele waarde kon weer met de tijd mee, een waardevolle cd werd bevrijd uit z’n speler waardoor belangrijke muziek weer geluisterd kan worden en de knuffel kon na een reparatie ook troost en vreugde geven aan de volgende generatie.

Soms zijn de reparaties simpeler dan je denkt en is enkel binnenlopen voldoende voor een apparaat om spontaan weer te werken of hoef je enkel iemand te wijzen op de juiste knop om het apparaat te starten. Al deze reparaties worden al 10 jaar verzorgd door verschillende vrijwilligers die iedere maand weer hun best doen zoveel mogelijk voor elkaar te krijgen.

Steeds meer mensen weten het Repair Café te vinden dat elke eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 13.00 uur geopend is in Bibliotheek AanZet in Sliedrecht. Door het te (laten) repareren spaar je kosten voor nieuwe spullen uit en lever je een positieve bijdrage aan het milieu. Niets om te laten repareren? Het Repair Café in Sliedrecht is ook een gzellige en ruim opgezette plek om andere dorpsgenoten te ontmoeten. Drink gezellig een kopje koffie of thee met andere bezoekers of neus even rond in de bibliotheek voor een goed boek.

.

Afbeelding

Hannie Visser-Kieboom

advertentie
advertentie