Afbeelding
Leerwerkloket AV

Column Loes de Loopbaanadviseur: 10 jaar LeerWerkMarkt

29 september 2023 om 12:43 Economie

Het begon allemaal met een handjevol stands bij het Da Vinci College in Dordrecht, en een kleine groep studenten want in die tijd was het Leerwerkloket vooral gericht op jongeren.

Inmiddels huren we al een aantal jaar het hele partycentrum in Sliedrecht af en trekken we bijna 200 bezoekers, allemaal benieuwd naar de mogelijkheden om (ander) werk te vinden, eventueel met omscholing.

Tijdens de pandemie moesten we een creatieve oplossing bedenken. We hebben het YouTube het kanaal ‘De Virtuele LeerWerkMarkt’ aangemaakt, waar we de LeerWerkMarkt van 2021 op hebben uitgezonden. Zeventig mensen konden op locatie de presentaties volgen. De rest – honderden mensen – volgden onze uitzending. Dat jaar hadden we Fred Teeven uitgenodigd om te komen spreken over zijn carrièreswitch. In 2015 diende hij zijn ontslag in als staatssecretaris van veiligheid en justitie en werd weer buschauffeur. Waarom? Omdat hij het ontzettend leuk werk vond en vindt. Het was een baan met minder aanzien dan zijn vorige functie, maar “laat je niet weerhouden door wat anderen er van vinden,” was zijn boodschap.

In februari van dit jaar hebben we een banenmarkt gehouden en hebben we gezien dat er nog heel veel mensen op zoek zijn naar werk, ondanks de berichten dat er zoveel personeelstekorten zijn. We hebben ook gemerkt dat het vaak een kwestie van een ‘mismatch’ is: werkzoekenden hebben niet het vak geleerd dat aansluit op de vacatures. Hier hebben we het in deze column al eerder over gehad.

Vandaar dat we op donderdag 5 oktober weer terug gaan naar de oorspronkelijk opzet van de LeerWerkMarkt: informatie over de combinatie leren en werken. Van korte trajecten tot volledige opleidingen. Zowel mbo als hbo functies. Er staan werkgevers met leerwerkvacatures, bedrijven met leerwerktrajecten, en opleiders. Wil je weten wie? Kijk op https://regioav.leerwerkloket.nl/LWM10. Hier kun je je ook nog steeds inschrijven. Graag tot 5 oktober!

Groeten,

Loes de Loopbaanadviseur

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie