Fietsmolentocht 2019 opent deuren bij molenaars

10 september 2019 om 22:20 Evenementen

H'VELD-G'DAM / SLIEDRECHT In samenwerking met SIMAV worden tijdens de zevende editie van de Fietsmolentocht, op zaterdag 28 september, de deuren van een drietal molens geopend voor de rijders van de tocht die zo precies mogelijk de route van de schaatsmolentocht volgt. De route is daardoor iets aangepast.

Het gaat om de volgende molens die middenin de weilanden unieke locaties zijn: De Kleine Molen, een wipmolen, van molenaar en fotograaf Cees van der Wal in Streefkerk, De Achtkante Molen, een grondzeiler, van molenaar Wim Slob (Groot-Ammers) en De Hoge Tiendwegmolen (zonder wieken), nu als 'Koffiemolen' in gebruik voor lichte horeca door exploitant Adrie Schot.
De Fietsmolentocht, die door de Rotary Clubs Alblasserwaard en Kinderdijk georganiseerd wordt, kent vier afstanden: 15, 30, 50 en 70 kilometers. Dit jaar wordt er gereden voor Odensehuis Papendrecht. Voor mensen met beginnende dementie om hen zo lang mogelijk deel te laten nemen aan de samenleving en zo isolement te voorkomen.
Opstappen voor de Fietsmolentocht kan vanaf 09.00 uur op zeven verschillende plaatsen. Voor kinderen tot en met 12 jaar is de Fietsmolentocht gratis. Daarboven is het inschrijfgeld, inclusief fraaie medaille én een lot voor de loterij, 10 euro. Met het lot maken de fietsers kans op theaterbonnen, reischeques, high-wine- en dinerbonnen.
Aanmelden en meer informatie vinden over de route, tijden en bijzondere activiteiten onderweg kan via www.fietsmolentocht.nl. Samen met Odensehuis staan we ook op het Havenfestival.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie