Remko van Voorst en Gert-Jan Bergwerf in een eerdere editie van de Merweradio Top 100.
Remko van Voorst en Gert-Jan Bergwerf in een eerdere editie van de Merweradio Top 100. José Kraaijeveld

Vierde editie voor Merweradio Top 100

22 november 2020 om 08:33 Evenementen

SLIEDRECHT 2020 is een jaar waarin we op veel niet kunnen rekenen, maar wel op de Merweradio Top 100. Dit jaar beleeft de Sliedrechtse equivalent van de Top 2000 alweer haar vierde editie en hoewel het er iets anders aan toe zal gaan dan voorgaande jaren: mooi wordt het.

door Marjanne Dijkstra

Gert-Jan Bergwerf en Remko van Voorst presenteren net als voorgaande jaren samen de Merweradio Top 100. Toch zal het iets anders zijn dan de voorgaande edities, zo stelt Bergwerf. ,,Natuurlijk gaat alles via de geldende coronarichtlijnen. Dat betekent dat Remko en ik ook netjes op anderhalve meter van elkaar zitten, in plaats van schouder aan schouder. Ook zijn er dit jaar geen optredens van bands in de studio mogelijk. Dat is wel jammer, maar het geeft ook weer andere ruimte. Bijvoorbeeld om de mooie verhalen te vertellen bij de lijstjes en nummers die er binnenkomen. Dit jaar is zo’n heftig jaar geweest voor veel mensen, het heeft er heel erg ingehakt. Er zijn bijzondere verhalen van mensen om te delen. In alle opzichten gaat dit een onvergetelijke uitzending worden.”

De Merweradio Top 100 wordt steeds bekender, merkt Bergwerf. ,,Bij de eerste editie in 2017 hadden we 226 lijstje met een top 3 van mensen. Het jaar erna hadden we dat uitgebreid naar een top 5 en toen namen bijna vierhonderd mensen de moeite een lijstje te mailen, vorig jaar waren het er 595 en nu zitten we al op 660 lijstjes. Daaruit stellen we de Merweradio Top 100 samen. Er zitten nu al heel wat mooie lijstjes tussen. En ik ben echt niet alwetend - maar ik ken wel veel muziek - en ook nu zit er weer muziek bij die ik niet ken, waardoor ik schitterende nieuwe muziek heb leren kennen.”

Op 30 november sluiten de stembussen voor de Merweradio Top 100. Een lijstje inleveren kan per mail via bergwerf@gmail.com. De Merweradio Top 100 is te beluisteren op vrijdag 11 december vanaf 14.00 uur tot ‘in de late uurtjes’. De twee uur voorafgaand aan de uitzending wordt er een selectie van nummers gedraaid die de lijst nét niet haalden om even warm te draaien, aldus Bergwerf. De Merweradio Top 100 is te beluisteren via Merweradio op 105.4 FM, te bekijken via MerweTV of live te volgen via internet op www.merwertv.nl. In de week van de uitzending is de lijst te bekijken in Het Kompas Sliedrecht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie