De lustrumeditie van de Riverside Car Classic bracht € 3.650 op voor molen Kyck over den Dyck
De lustrumeditie van de Riverside Car Classic bracht € 3.650 op voor molen Kyck over den Dyck Riverside Car Classic

Klassiekers Riverside Car Classic 2023 reden € 3.650 bij elkaar voor molen Kyck over den Dyck

18 september 2023 om 17:41 Evenementen

DORDRECHT Na een schitterende dag met prachtige routes en een verrassende lunchstop, kon de organisatie van de 5de Riverside Car Classic afgelopen zaterdag de voorzitter van de molenstichting blij maken met een cheque van €3.650,- voor het restauratiefonds van de molen. Bijeengebracht door de deelnemers, partners en sponsors en een zuinige organisatie; in de zin dat ze zo min mogelijk uitgaven proberen te doen. En toch zorgen dat het de deelnemers aan iets ontbreekt.

,,Vooropgesteld, dit fantastische bedrag én een zo schitterende dag: daar hadden we vooraf voor getekend”, zegt rallyvoorzitter Harry Eskes. ,,We weten een jaar van tevoren wanneer we de Riverside gaan rijden. Maar dat het dan zulk mooi weer is en dat de mensen zo hebben genoten, daar durf je vooraf alleen van te dromen. We zijn superblij met hoe de dag is verlopen en wat we uiteindelijk met z’n allen, ná aftrek van kosten (zonder ergens echt op te beknibbelen), bij elkaar hebben gereden. We hadden de laatste Dordtse molen als goede doel. Oorspronkelijk hadden we nog een goed doel. Alleen hebben we nooit meer iets terug gehoord. Dan stopt het, als men blijkbaar geen interesse heeft. De Kyck over den Dyck is blij met de € 3.650,-, want dat brengt een begrotingstechnisch neutrale restauratie van het metselwerk weer een stapje dichterbij.”
‘Kwaliteit auto’s heel hoog’

Uiteraard wordt er in een klassiekerrally als de Riverside Car Classic ook ‘gestreden’ om prijzen. ,,We zijn géén snelheidsevenement”, bezweert Harry Eskes. “Daarentegen ontbreekt een competitief element niet. Er moesten vragen opgelost worden en er moest een kaartnavigatiesectie met goed gevolg afgelegd worden. Daar was de familie Meijers de beste; zij ontvingen de beker én de wisselbeker. In de 3 categorieën bepaalde de vakjury dat er een prijs was voor de Fiat Topolino (1950) van Rien van Tuijl, voor de Citroën DS (1973) van Frans van de Laar en de Opel Corsa (1992) van Dick de Bruin. De Best of Show – de mooiste van allemaal – was dit jaar de Triumph TR2 uit 1954 van Arie Kleinjan. Tot slot was er 2x een Pechprijs (nieuw ingesteld op voorspraak van de jury): voor Willem de Jong (Rolls-Royce Silver Cloud I - 1950) en voor Evert de Bruin (Mercedes-Benz 220S – 1956).”

De Riverside Car Classic 2024 wordt gereden op zaterdag 21 september 2024. Menig deelnemer noteerde de datum direct toen deze bekend gemaakt werd.

Zaterdag werd de 5de Riverside Car Classic gereden

Hannie Visser-Kieboom

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie