Schilderijen Ina Hoogendoorn
Schilderijen Ina Hoogendoorn Ina Hoogendoorn

KUNST in het Sliedrechts Museum

Historie Deel je nieuws

Het Sliedrechts Museum zal vanaf 19 februari tot oktober 2022 in het teken staan van Kunst.

De expositie over De Bonkelaar stond  tot medio januari gepland  en gaat nu plaats maken voor de nieuwe expositie, waarvoor de voorbereidende werkzaamheden al zijn gestart.

Wat is er te zien vanaf 19 februari

Verdeeld over 5 exposities die ieder ongeveer 6 weken duren, tonen 20 kunstenaars hun werken. Van beeldende kunst tot schilderkunst tot kinetische kunst. Gerenommeerde kunstenaars uit Sliedrecht of mensen die een band hebben met Sliedrecht, zijn hiervoor benaderd. De eerste kunstenaars die  hun werk vertonen zijn: Ina Hoogendoorn (schilderijen), Ad Kraayeveld (beelden), Gerrit Peele (beelden)  en vader en zoon Marinus en Corstiaan Rijnhout ( tekeningen en schilderijen).

Daarna volgens nog 4 exposities . Eén van die kunsttentoonstellingen  gaat over de Biesbosch. Dat gebeurt in samenwerking met het Dordts Museum, naar aanleiding van het boek ‘De schilders  van de Biesbosch’, geschreven door Pieter C Jorissen en Wim van Wijk. De expositie start tegelijkertijd in beide musea in juni.

Er is in het museum een voucher verkrijgbaar voor € 5,--, die toegang geeft tot alle 5 kunstexposities.

Heropening museum

Het Sliedrechts Museum opent zaterdag, 29 januari a.s. weer haar deuren! We hopen u dan weer te verwelkomen.

Het museum, gelegen aan de Kerkbuurt 99-101 te Sliedrecht (aan de wandelpromenade), is geopend op woensdag- en zaterdagmiddagen van 14.00 – 17.00 uur. De toegangsprijs is 2 euro voor een volwassene en 1 euro voor een kind. Pinnen is mogelijk.

Meer informatie over het Sliedrechts Museum is te vinden op www.sliedrechtsmuseum.nl

advertentie
advertentie