Afbeelding
Jan van der Wal

'Met het gezicht op Sliedrecht' in het Sliedrechts Museum

11 oktober 2019 om 08:04 Kunst

SLIEDRECHT Vanaf zaterdag 19 oktober is de nieuwe expositie te bekijken van kunstschilder Jan van der Wal. Jan exposeerde eerder in het museum maar heeft intussen zoveel nieuw werk dat een expositie in de nieuwe museumvleugel van harte welkom is.

Jan van der Wal werd in 1945 in Ridderkerk geboren Vanaf 1957 volgde hij diverse opleidingen ,zoals reclame en decoratie schilderen op verschillende schilderscholen. In 1990 stapte hij over van olieverf en acryltechniek naar aquarel. In 1995 volgde hij internationale opleidingen in de aquareltechniek bij diverse toonaangevende leraren in Amerka en in Leuven. Tony van Hasselt, Robert Wade en Alvaro de Castenet.

Jan van der Wal probeert in zijn aquarellen zoveel mogelijk de zon te laten zien die de aquarellen aantrekkelijk maken. Zijn voorkeur gaat uit naar stadsgezichten en landschappen en hij schildert graag in de Alblasserwaard, de Biesbosch en Kinderdijk en uiteraard dorpsgezichten van ons eigen Sliedrecht .

Op Sliedrecht is deze expositie dan ook gericht en er zullen 27 nieuwe werken worden tentoongesteld in de nieuwe expositiezaal van het Sliedrechts Museum. Al het werk is te koop.

In de winter geeft Jan van der Wal normaal gesproken in zijn atelier workshops aan een vaste groep mensen om de moeilijke aquareltechniek onder de knie te krijgen. Tijdens de openstelling op zaterdagmiddag kunnen hiervoor afspraken worden gemaakt.

Tijdens de expositie, die tot medio december duurt, zal Jan aan enkele groepen (met een max. van 8 personen per groep) een workshop schilderen geven in het museum. Deze vallen dan op de zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.30 uur. Papier en schildersmateriaal materiaal moeten zelf worden verzorgd. De kosten zijn een vrijwillige bijdrage aan het museum.

Voor meer informatie en deelname aan de schilderworkshops kunnen geïnteresseerden contact opnemen met het museum tijdens de openingsuren op woensdagmiddag en zaterdagmiddag, of via de mail j.wal88@upcmail.nl.

Verder is in het Museum de nieuwe permanente expositie te zien over de tijdlijn van Sliedrecht, 1000 jaar |Sliedrecht in woord en beeld. Tevens de expositie over het Dijklint van Sliedrecht met het interactieve computerprogramma 'Waar stond welk huis aan de dijk' en is er een overzicht van de bodemvondsten die gedaan zijn voorafgaand aan de aanbouw van het museum.

Het Museum, Kerkbuurt 101 in Sliedrecht, is geopend op woensdagmiddag en zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

Afbeelding

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie