Een impressie van het getransformeerde Apothekershuys.
Een impressie van het getransformeerde Apothekershuys. Apothekershuys.nl

Succesvolle transformatie

Zakelijk

H'VELD-G'DAM De oude apotheek aan Weideveld is door menig Hardinxvelder bezocht. Sinds de verhuizing naar het gezondheidscentrum stond het gebouw leeg. Sjoerd Roza bracht daar verandering in. Hij transformeert het pand naar vijf woningen, die inmiddels allemaal verkocht en verhuurd zijn.

door Suzanne Heikoop

Sjoerd Roza van 2802 ontwerpt & adviseert BV en 2811 planontwikkeling BV heeft een neus voor transformatieprojecten. ,,Eind 2017 hoorde ik dat de apotheek ging verhuizen en daarnaast zijn woningen schaars in ons dorp. Die optelsom bracht me bij Van Vliet Bedrijfsmakelaars, die namens de vorige eigenaar het pand verkochten. Na een blik in het pand wist ik precies wat het kon worden, maar daarvoor moest het bestemmingsplan nog wel gewijzigd worden. Ik ging met mijn plannen onder de arm naar de gemeente en zij wilden meewerken; het bestemmingsplan werd gewijzigd van maatschappelijk naar een woonbestemming. Na onderhandeling met de eigenaar werd de koopovereenkomst getekend en konden we beginnen met de transformatie."

Roza's team begon, samen met partner Compagnon Projectontwikkeling BV, aan het ontwerp en de ontwikkeling van de woningen. ,,We kwamen uit op vier koopwoningen en een huurwoning. De twee appartementen op de bovenste verdieping zijn met een lift bereikbaar. Daarvoor wordt het pand grondig aangepakt. Aannemer J.A. van Houwelingen V.O.F. is daarvoor aangetrokken; een lokale aannemer met veel ervaring met soortgelijke verbouwingen. Het wordt volledig gestuct, er worden muren verplaatst en bijgebouwd, de lift wordt geplaatst en we reduceren het energieverbruik. Dit alles resulteert in vijf appartementen van circa zeventig tot honderd vierkante meter. De gelijkvloerse woningen hebben twee of drie kamers, een eigen tuin en berging, grote buitenruimte en parkeerplaatsen voor de deur. In tegenstelling tot nieuwbouwwoningen van bijvoorbeeld De Blauwe Zoom, zijn deze woningen nabij het centrum. Je loopt zo naar de winkels."

De appartementen zijn inmiddels allemaal verkocht door Alblasserwaard Makelaardij en Van der Brugge Makelaardij. Sjoerd: ,,Het hele project is tot nu toe best soepel verlopen. We zagen het pand, bedachten een plan en kregen toestemming, voor de oplevering zijn ook alle appartementen verkocht. Het scheelt dat er in dit project korte lijntjes zijn. De meeste dingen kon ik zelf beslissen en regelen, in tegenstelling tot grote bedrijven waar meerdere afdelingen mee moeten denken. Ik ben dankbaar voor de goede contacten met de gemeente, makelaars en aannemer. Met elkaar hebben we veel lokale kennis en kunnen we onze kopers zo goed mogelijk bedienen."

Sjoerd Roza gaat na oplevering niet achterover zitten. ,,Er is al een volgend project in verkoop. Op de Kerkbuurt in Sliedrecht hebben we het oude Marskramer-pand gekocht. Daar komen vier woningen en twee kleine winkeltjes in."

w www.apothekershuys.nl

advertentie
advertentie